E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Farbanje metalnog camca-iskustva i saveti
broker975fx:
Da woby je zacudjujuce dobar po tom pitanju
Dora:
Ma jeste pištolj loš ali kad već spominješ bušilicu (Makita vs krš) to je tačno ali moraš dati iste uslove i za peskaru, kao što sam reko to je kompresor, ako Makitu upališ na 220 a krš na 110 radiće upola snage...Naravno da će se spaliti, to je samo primer...
Svi kršteni pneumatski alati imaju u opisu potreban pritisak i potrošnju vazduha što ovi vešto ne napišu a videlo bi se da aparat troši 300 litara u minuti a kompresor pravi 30 litara u minuti :) I tu nastaje začkoljak :)
George:
Pa taman da mu treba puno više vazduha u minuti nego što moj kompresor može da mu da, on ni prvih 5 sekundi ne radi posao. Probao sam da se igram i sa pritiskom od 3 do 5 bara, ali ništa. Uostalom za hobi pištolj nije realno očekivati da ćeš da ga pogoniš sa profi kompresorom. Sve u svemu po nekom mom laičkom mišljenju problem je u malom kapacitetu peska. Jedva pljuje iz sebe po koje zrnce. Ona mala posudica za pesak baš dugo traje. Ovaj je pištolj po potrošnji peska baš ono A+++++ kategorija. Peskari bez peska. roll4
George:
Ali kad malo bolje razmislim, taj nedostatak izduvanog peska može da bude rezultat nedovoljne količine vazduha iz kompresora. Da, možda si ti Dora ipak u pravu...
vepar:
Ili pritiska? Peskara sa kojom su meni peskarili brod radi na 180 bara ako se ne varam... mada sam siguran da bi se ovaj pistolj raspao na 180 bara ali mu mozda treba 10 ili 15...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju