E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Farbanje metalnog camca-iskustva i saveti

<< < (25/57) > >>

bratsaja:
Mene ceka isto to,ali za razliku od tebe ja skidam samo 1 sloj nitro boje.Ako ides hemijom,skidas svaki sloj posebno pa ce ti trebati dosta para i vremena.Vodi racuna da mazes samo povrsinu koju mozes odmah da skines,jer ako se skid osusi,dzaba si krecio.
Najjeftinija varijanta je brusilica i lamelni smirgl disk,u dis trznom centru kod zmaj pumpe ima prodavnica house ili nesto tako(nije woby house vec preko puta),elem,imaju wurth diskove po 200 din sto je jeftino i imas skid boja za 400.
Obavezno oljusti tu farbu do kraja jer na uljanu ne ide nijedna druga.Spremi i celicnu cetku za coskove i jegije.Ako smirglanje traje vise dana pa povuce rdju,wurth antirost pa farbaj.
Sve u vezi epoksi farbe mozes mejlom da pitas zorkinog tehnologa.

ronac:
DA LI NEKO MOZE DA MI PREPORUCI MAJSTORE ZA FARBANJE METALNOG CAMCA?
U PITANJU JE VECI CAMAC.

Bećar:
Pitanje za majstore i tehnologe ...
Sam farbam metalni čamac.Šmirglanje ,odmašćivanje,anti rost,osnovna pa email boja.
Da li je neko pokušao da dodatno "obogati" osnovnu i email boju antikorozivnim primesama ,u kućnoj radinosti ?

Da li je bilo pionirskih pokušaja???

Skupo mi je da radim sa dvokomponentnim,epoksid bojama pa me interesuje ova informacija 

LSI:

--- Citat: Bećar  29, 05, 2014, 13:17:46 posle podne ---Pitanje za majstore i tehnologe ...
Sam farbam metalni čamac.Šmirglanje ,odmašćivanje,anti rost,osnovna pa email boja.
Da li je neko pokušao da dodatno "obogati" osnovnu i email boju antikorozivnim primesama ,u kućnoj radinosti ?

Da li je bilo pionirskih pokušaja???

Skupo mi je da radim sa dvokomponentnim,epoksid bojama pa me interesuje ova informacija

--- Kraj citata ---

Šta god neko posle mene napisao kao odgovor na postavljeno pitanje, ja to ne bih preporučio.

Antikorozivnost se postiže ubacivanjem odredjenih jedinjenja u masu boje i sve je to potrebno da bude uravnoteženo i homogenizovano. Ne verujem da to neko može da uradi kvalitetno tako što će usuti par kapi nečega i dobro promućkati kantu. To se radi ipak u posebnoj opremi.

Srtedstvo koje ja prodajem proizvodjačima boja koji na tržište izbacuju antikorozione premaze  za industriju i "uradi sam" u tečnoj je formi ali da bi ono dalo efekat mora se sjediniti sa ostalim komponentama u emulziji, a za to postoje disolveri, mešači i kako ih sve ne zovu, koji rade na velikim brzinama.

Ja toliko, a vi - kako vam volja. Da ne bude posle - "Džaba smo krečili!".

Bećar:
Hvala

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju