E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

antialgin--iskustva i mišljenja članova foruma

<< < (5/18) > >>

britva63:
MOgu reci da sam s tim hempelovim imao jako losa iskustva na mom elanu 401 i eto sad se sve sljustilo iako sam ih kontaktirao cude se,, kao nisi dobro napravio, a jesam sve po uputstvu,, mislim da cu ga skinuti skroz i nista vise ni stavljati, lakse sam oprao tamo di ga nema nego di ga ima.. :diablo:

mossi:
DEFINITIVNO DAJEM NEGATIVNU OCENU ALUSAFE HEMPEL ANTIALGINU!!!!   :diablo: :diablo: :diablo:

Koristim ga 4 godine i svake godine se uhvate alge i ljiga na dno čamca.
Postojanost antialgina nije kritična ali svrsishodnost jeste.
Cena ALUSAFE po pakovanju od  0,75L je 32e. Previše za OČAJAN proizvod.

Juče sam definitivno odlučio da nakon što potrošim nabavljenu količinu a koje mi je preostalo za još jednu godinu.
Neću više nikad koristiti ALUSAFE koji je kupljen u Srbiji.
Ovom stavljam u sumju da ALUSAFE možda nije loš, ali neki originalni kupljen tamo gde se neko može tužiti za svoje pare.

Elem, evo kako izgleda čamac, opisaću rečima jer nemam podvodnu kameru.
Čamac je sa ravnim i duplim (vodonepropusna komora) dnom, ceo od aluminijuma.

Temperatura vode u rukavcu je trenutno 23C.
Čamac se ne vozi stalno, nego u proseku 1-2 dana nedeljno.
Pre poslednjeg izlaska nisam bio skoro 10 dana.

Juče, sam kao i svaki put uzeo sundjer za pranje posudja da obrišem sondu od sonara.
Nakon što sam oprao sve algice odlučimda malo zavučem ruku pod dno čamca i imam šta da napipam.
Vrlo "LEP" sloj od oko santimetra neke bio mase.  :diablo: :diablo: :diablo:
KATASTROFA!

A ja se čudim što meni čamac ide sve sporije i sporije.  :new_russian: :suicide:

Znači nije LJIGA, nego alge ali nisu one dugačke trakaste nego površinske ali već imaju dosta tvrdu formu.

Da napomenem da sam ovog proleća valjkom naneo 3-5 premaza novog antialgina  :shout: :wild: :diablo:

Ima li neko informaciju za alternativno sredstvo ali za ALUMINIJUM?!

retfala:
Mossi svaka čast i kod mene alusafe ima čistu jedinicu. Mislio sam da sam možda pogriješio u nanošenju , nakon ovog što si napiso siguran sam da sam ga i ja dobro naneo. Algi imam kao u priči. Kolega koristi neku boju protiv algi za bazene i bolja je za 2 klase od ovog smeća.

mossi:
Dule, ne paziš na času.  :this: :nono:

ALU SAFE je za ALUMINIJUM!

Te boje sa TEFLONOM koje mogu da se kupe kod nas su za PLASTIKU, METAL ili DRVO.
ALI NISU ZA ALUMINIJUM pošto SADRŽE BAKAR!

Tako da ponavljam PITANJE:

Ima li neko informaciju za alternativno sredstvo ali za ALUMINIJUM?!

P.S. Boje koje sadrže Bakar nanose nepovratnu štetu u obliku korozije i nekih bubuljica na aluminijumu.
Eno ima ih u Apatinu na desetine, ljudi se hvataju za glavu, a čamci stari 3-5 godina.  :suicide:

stvlada:
moj camac je takodje od Al,nisam ga nicim mazao i zato imam i alge i skoljke a vozim ga 1 nedeljno

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju