E, ovako treba... > Radio stanice...
Koja je najbolja rucna radio stanica ?
NESA TISA:
Najbolja je namenska rucna namenska radiostanica. Kako svako nema za skupe onda kupuju jeftine sa cudotvornim karakteristikama na kojim bi im i motorola zavidela. Za vas koji se javite 1 sat u toku dana i neprimetite razliku,ali svakako da cete primetiti vremenom. Tu je ICOM, YAESU u pocetku izgleda skupo al otplati ona sebe za 15 god. Vi ste na vodi bolje znate,ja znam da je kod svih namenskih stvari najbitnija pouzdanost. Velikog dometa sa rucnim stanicama nema. Za bilo koji savet posetite www.nesa-tisa.bgsajt.com pa putem maila,sms,telefona pitajte. Savet ne kosta nista a vama moze znaciti mnogo. Pozdrav svima vama i puno zdravlja. Kolege kritika daje rezultate ako je na mestu,a kako vidim ovde kolege radioamateri zele da pokazu punu pamet a poznati su po svojoj sujeti.
marke:
Ja sam zadovoljan Zontonom 999 jer je jeftin a pouzdan a posto mi treba za nedaj boze dobra je jer do koga ne dobaci taj mi nece ni pomoci jer je daleko. Ko ima za bolju treba da kupi ali i ova radi OK.
SALE NB:
Imam prastaru ručnu Yaesu Mariner stanicu, koja je sasvim fino radila, ali sad nešto niti ja čujem nekoga, niti iko čuje mene.
Dodatna mana je što ima samo 6 kanala, koje je nerentabilno reprogramirati (moraju se menjati kristali), a dosta je kabasta. Sa druge strane, dok je radila imala je sjajan prijem i predaju, a kad je nakačim na eksternu antenu, čuli su me bukvalno do Surduka i Slankamena!
Uskoro mi stiže Standard horizon u floating varijanti, pa ću da izvestim koliko je firma napredovala za tih 30-tak godinica! :taunt:
Zoran:
Bas si odgovorio na pitanje. :)
Ranger Communications rci-8000.
NESA TISA:
Naravno da ste svi u pravu. Moja zelja nije da kudim niciju stanicu,ali ako ste pratili temu pitanje koja je najbolja. Tu se vec misli na stanice vise i visoke klase,znaci duga autonomija rada uz intenzivnu upotrebu uz velike temparaturne promene,padove,potrese,kisu i zimu. Sale standard horizon neznam koji model uzimas ali 10-15 godina ces biti miran sigurno. Ja sam vasem kolegi prodao mobilnu radioamatersku stanicu kenwood tm271 pa kad polozi za radio amatera spojice mudro i korisno. Sad imam yezu ft2800m i midland i stvarno je odradjena do bola. Mislim da ces biti prezadovoljan uredjajem.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju