E, ovako treba... > Radio stanice...
Koja je najbolja rucna radio stanica ?
YU1TTN:
Nema potrebe za tajnim dopisivanjem, sve što treba - pitajte ovde na forumu kako bi svi videli. Tu smo da pomažemo :)
Što se tiče licence, kolega ako ste položili nekad ispit i dobili ste diplomu (čak nemora ni znak, dovoljna je samo diploma) siguran sam da ćete dobiti pozivni znak bez problema.
Ja sam radio-amater od 2000-te godine, a znak (odnosno licencu) sam uzeo tek 2009-te godine. Do tada sam radio isključivo iz ‚‚kluba‚‚.
Procedura je krajnje jednostavna, a piše i na sajtu saveza www.yu1srs.org.rs
Potrebno je da se uplate taxe za SRS i RATEL, i dostavlja se dokumentacija na uvid (diploma, lična karta) i to je to :) Ako se ide lično u SRS, posao može da se završi za 10minuta.
:tenk:
Ahoy!
NESA TISA:
Filipe slazem se sa tobom ali posto je tema koja je najbolja rst u tom smislu da sad ne silazimo sa teme. Treba temu rasclaniti jer ce onaj ko prvi put dodje izgubiti reper na kojoj je temi. Naravno da treba da se ljudima pomogne. Tu smo a ima jos amatera
YU1TTN:
Ako pitanje nije za ovu temu, nema problema - otvoriće se nova tema :) Algoritam je prost.
:dance:
73,
Filip YU1TTN
banemasulovic:
hvala na informacijama,ja sam položio deo koji se odnosi samo na govornu komunikaciju i dobio propisanu dozvolu koja je trajala pet godina.kako nisam nabavljao radio stanicu nisam ni produžavao dozvolu za rad.doduše u to vreme rado stanice su bile dosta skupe pa je i to razlog.negde sam pročitao da kupovinom radio stanice za brod treba platiti RATEL-u nekih 10.000 dinara za registraciju.jeli to tačan podatak.
NESA TISA:
Ma dok vam gledaju kroz prste koristite sta imate,mada ovi su maheri za uzimanje para,vec ce nesto smisliti. Uzmi ti radio amatersku ,radio veza ti je poznata i radi. Pozdrav svima
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju