E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

pitanja za kapetana

(1/6) > >>

bora63:
Postovani  KAPETANE
 Uz pomoc ovog Foruma i vas drugara , uspeo sam da moju ladju zvanu - gumenjak sport od 3.5 m kompletiram .
Uradio sam pod i vozio ga veslima po jednoj bari  :dance1:  :dance1:  :dance1:  :yahoo:  :yahoo:  :yahoo:
 E sad prohtevi rastu pa razmisljam o nekoj maloj penti ?
 Zeleo bih da cujem tvoje strucno misljenje .
Pozdrav. .  . . . .

Kapetan:
nisam strucnjak pa ne mogu da dam strucno misljenje :)

ima ljudi ovde koji se mnogo vise razumeju od mene... moje licno misljenje je da mozes da ga teras sa motorima od 2,5 konja (honda) preko tomosa raznih (4,5...) pa do recimo tomosa 18... sve zavisi da li hoces da ga glisiras ili da ides deplasmanski .... posto je sportov gumenjak znaci uvek kratka noga...

posto citam da ga vozikas znaci da je pravljenje poda uradjeno uspesno  :good:

Mezija:
Nisam ni ja srucnjak al iz prakticnih razloga 18 je dosta teska za gumenjak mada sam ja vozio i 25-com.
nedobijas mnogo samo se potrosnja povecava mozda neki jonson od 6 hp zavisi kao sto kap kaze sta zelis.

Arsa:
Boro ne beri brigu. Za Kupusište ti trebaju dva dobra sidra (sa navarenim brkovima) da te vetar ne odnese u Rumuniju ako motor otkaže, kanapi od po dvadesetak metara i motor od 4, 4,5 do 4,8 konja. Ništa više. Taj gumenjak je i onako star, ispošćen i nije za neke velike brzine.

Sa ovim motorima svuda možeš da stigneš a da te ne košta mnogo. U ostalom kad izađeš na vodu videćeš kako to većina tamo radi pa prepisuj i stiči iskustva do nove lađe. :drinks:

bora63:
Hvala PRIJATELJI na pomoc  :good:  :good:  :drinks:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju