Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Ponasanje na forumu.
STG:
:) :suicide:
--- Citat: broker975fx 23, 03, 2010, 22:21:22 posle podne ---Kako bi ovo trebalo da bude forum koji se bavi nautikom i strvarima oko nje, nekad je korisno pomalo i skrenuti sa teme. Da ovo ne bi prešlo u prepucavanje i smaranje imam predlog da ovo bacimo na nautiku i iskoristimo naslov teme.
Znači pitanje je kako najefikasnije izvesti zaokret lađom. Po nekoj teoriji najmanji gubitak brzine plovila je kada se zaokret lista kormila vrši do 30 stepeni a sve preko ima veći uticaj na smanjivanje brzine. Šta znači uopšte efikasan zaokret? Da li ukopčavati motor naizmenično u hod u napred i hod nazad te koristiti izboj propelera kod zaokreta?
:drinks:Hajd o tome da pišemo
--- Kraj citata ---
SALE NB:
--- Citat: Dule 23, 03, 2010, 23:19:22 posle podne ---Kormilo do kraja u levo, levi motor u pogon nazad, pun gas. Desni u pogon napred na pola gasa. Čamac se okreće u mestu. Kada se okrene za 150 stepeni ispraviš kormilo i sa oba motora napred punim gasom. To je efikasan zaokret :)
Ko ispadne taj i nije za ladju. Baciš mu kotur i poželiš sve najbolje :)
--- Kraj citata ---
Ako slučajno nemate 2 motora, ne okrećite se uopšte, samo napustite ladju, ionako nije ničemu! :taunt: :lol:
Mezija:
El ovde nema linijskog sudije da sudi aut kad oftopikujete
Zoran:
U zadnje vreme,
Primetio sam da se stalno skrece sa svake teme.
Kada bi to bilo sporadicno ni po jada ali izgleda da to
kod nas postaje pravilo.
Narocito me nervira kada to rade administratori,
u stilu,BAS JE SIMPATICNO.Pa oni bi trebalo da budu
mnogo odgovorniji od nas ostalih.Takodje sam prime-
tio da se sve vise i vise koriste pogrdne reci koje nam
uopste ne dolikuju,mada ih svi verovatno sve znamo.
Nadam se da ce mo u buduce uz svesrdnu po-
moc administratora da pocnemo da se pridrzavamo
barem osnovnih pravila.
Zoran
Kapetan:
ja se izvinjavam , malopre sam bas neke teme gde sam ja otisao van teme prebacio u nove teme ...
sto se skretanja sa teme tice ... ljudi smo nismo masine, ne odobravam tako nesto i gledam da bar kod mene to smanjim al dzaba ...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju