E, ovako treba... > Tehnike i saveti...

SIDRENJE SAVETI

<< < (16/27) > >>

sale.m79:
Slazem se al gumeni camac niko nije razbio

broker975fx:

--- Citat: Zoran  25, 12, 2012, 20:44:22 posle podne --- 
              Sta znaci neadekvatno mesto? Covek se usidrio sidro drzi.Nije on birao vreme.
Pa poenta je da se sidris da te sidro drzi.Koliko sam shavtio oni i skoknuli do grada.
              Mada na takvo vreme ja ne bi napustao ladju.Uzeo bi vinjak i talasi bi nestali.

--- Kraj citata ---

Upravu si pogrešno sam se izrazio - nije trebalo lađu da ostavi samu toliko dugo pošto neverujem da je po ovakvom vremenu otišao do grada a sidro iako evidentno drži u jednom trenutku bi po ovom vremenu moglo da popusti a obala je baš blizu

Kapetan:
o kakvim privetrinskim i zavetrinskim stranama pricate ? brod na sidru kad dune vetar se postavlja ka vetru (na stajacim vodama) ... gledajte zastavu , konstantno je zavetrina jedino oko krme ... a to je nagore mesto za penjanje u ovakvom momentu ...

po meni jedino pametno mesto je sredina-bok broda jer tu camac najmanje oscilira  ..

Kapetan:
moguce je da su ovo talasi posle oluje koji znaju da se zadrze dosta dugo

vepar:
Zanima me da li se metalnim brodicem 9m i ravnim tabanom moze pristati uz betonski nasip odnosno kej. Jeste da ima skije od dole odnosno poduzne jake flahove ali nekako mi to deluje opasno.... Da li se to radi i koliko je uobicajeno tako se vezati za obalu?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju