E, ovako treba... > Tehnike i saveti...
SIDRENJE SAVETI
Kapetan:
--- Citat: busa2 14, 02, 2010, 00:51:18 pre podne ---e jesu ovi admini nezgodni igraci,ma pustite coveka neka obara mozda mu je to termin lepsi za izrazavanje . Nije mozda ispravan ali me asocira na nesto drugo za oboriti pa mi samim tim i lepsi termin znaci forumasi OBARAMO.
--- Kraj citata ---
sto sam oborio pre zenidbe oborio sam .... :taunt: :taunt: :taunt: ostalo mi samo spustanje :lol: :lol: :lol:
broker975fx:
Evo sad sam se vratio na knjigu Život pod jedrima - pomenutog Mladena Šuteja i on tu ne spominje termin obaranje već koristi ispuštanje i spuštanje ali u jednom delu kaže da se sidro ne baca, već spušta pažljivo i sa osećajem. Ko zna ko je i kako došao do obaranja, mada tako možda zvuči ozbiljnije :) Možda u nekoj od knjiga za brodarsku školicu neki prevodioc to tako napisao pa neki prihvatili ili neki nabeđeni profa terao učenike da koriste taj termin. Ima takvih primera u svim oblastima, kod mene u Drapšinu bio profesor koji te izbaci napolje ako kažeš pista umesto poletnosletna staza (pistu koriste manekeni a letelice pss) ali manje je bitno kako ćemo reći bitno je kako ćemo to pravilno uraditi.
mossi:
Evo jedne jako lepe skice sidrenja.
Crvena su pomoćna sidra, a crna glavna.
Bela strelica pokazuje pravac vetra.
SALE NB:
Ako ste sidro spustili,posle ćete moći da ga podignete, a ako ste ga oborili, posle ćete morati da ga uspravljate!
Toliko od mene, ja sad dižem sidro sa ove teme! :taunt:
Kum:
Samo jedan komentar vezan za obaranje ili spustanje sidra... U Recnoj Flotili komadant broda ili njegov zamenik pri sidrenju izdaje komandu "obori" i onda se obara=spusta sidro. Tako je makar bilo na komandnom brodu RPB-30 "Kozara"
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju