Nautika opšta... > Galerija - Gallery

SVAŠTARA

<< < (9/96) > >>

IKA:
ja sam uvek tvrdio da Profesor Baltazar potiče snaših prostora :dance: :dance1:

STG:

--- Citat: poljo  14, 04, 2010, 14:03:54 posle podne ---Prirucni odbojnici - plasticne boce (2 l , 5 l ) napunjene obicnom vodom 90% privezane parcem kanapa (tip pertla) .
Cijena materijala - 0
Vrijeme za izradu - kratko
Nabavka materijala za izradu - neposredno ispred camca imas par komada

--- Kraj citata ---
Neverovatno,ali istinito i jos gore dokazano u praksi...
Srbi vole da stede na pogresnim stvarima!
Bokobrani,odbojnici,fenderi ma kako god ih zvali,sluze da sacuvaju vase,ali i plovila koja su oko vaseg,dakle dvostruka korist.Ima ih raznih dimenzija i cena,od prilicno jeftinih do papreno skupih.
Druga stvar su takozvane pertle,najvece zlo na svakom plovilu.Sta god vezivao gledam da konop bude zdrav,tj ceo,odgovarajuce debljine i lagan za rad,tj za lagano vezivanje cvorova....
Ako je ideja skupljanja plasticnih flasa u smislu ekologije podrzavam,u suprotnom ljudi pocnite da licite na "nauticare",dakle samo malo ozbiljnosti.
Ovaj forum i vidim kao priliku da se svima prosire vidici vezano za nautiku,camce,kako god,nekome manje a nekome vise.

IKA:
Goranče ima tu nečega. Kada sam bio dosta mlađi(jedno 40 god) moja želja da plovim i budem na vodi je bila tolika da sam bio spreman da zaplovim i na običnom buretu . kada se setim svih mojih "čamaca" postanem sentimentalac .Sada imam "odiseja " na kom mi mnogi zavide ,ali nikad neću zaboraviti početak mojih plovidbi ,i kada vidim rešenja kao što su odbojnici od plastičnih flaša to posmatram sa najvećim simpatijama.
Ima još more stvari koje neko ne povezuje sa nautikom ali po tim i takvim rešenjima ja prepoznajem prave zaljubljenike u vodu i plovidbu pa makar ih neko i ne smatrao "nautičarima"
Jedno je sigurno takav odbojnik niko neće ukrasti , a pravih "nautičarskih sam se dosad nakupovao ni sam neznam koliko , jer su uvek meta lopova. :good:

poljo:
Amman , dao sam mu prijedlog za trenutno rijesenje da ne lupa komsijin camac. prirucno rijesenje za ogranicen vremenski period. cccc. Odmah na noz , kao da sam predlozio da se porez poveca. Ja se izvinjavam pravim nauticarima sto sam oborio respektabilni kvalitet rasprave na sajtu.

deda:
Gorane,tamo gde Arsa "cuva" camac ukrali bi mu i da ih nacrta kredom!To je ustvari divlja marina na kojoj su camdjije iz Zemun-polja drzali svoje ladje,a pre neku godunu tu je nastala sljunkara!Osioni gazda nema sluha za njih tako da i on utice da se camdjijama sto vise nanosi stete!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju