E, ovako treba... > Elektrika

Solarni paneli iz HR

<< < (12/13) > >>

Kapetan:
cena u hrvatskoj je takodje skocila a popust smanjen (ranije je bio 20 % a sada 15%) naravno popust ka nama je dodatno smanjen :(
http://asel.hr/solarni%20monokristalni%20fotonaponski%20paneli.htm

SRBIJA
cena je bila 2,1evro + PDV = 2,48 evra

sada je cena 2,54 + PDV = 2,99  evra

HRVATSKA
cena u Hrvatskoj ranije je bila  2 evra + PDV = 2, 46 evra

cena u Hrvatskoj je sada 15,98 kn + PDV= 19,6kn = 2,73 evra

Poljo , kazes da je pokupljenje od 10-20% ok s obzirom na kretanje dolar ai evra, pa poskupljenje je tacno toliko 20% i kod nas i kod hrvata... pogledaj linkove i videces da nije 50%, ti si sa jedne strane racunao cenu bez PDV-a i ako je bilo naglaseno da se pdv dodaje a sa druge strane si racunao cenu sa uracunatim pdv-om....

sa forumskim popustom cena se skoro izjedanacava sa cenom u Hrvatskoj... 2,75 evra

I gde ja sad tu alavost ? znaci izracunaj ponovo i videces da nije poskupljenje 50%,  vec je poskupljenje  oko 1%

poljo:
Ne se ljutis , moja greska sto sam na prvu reagovao. Taj PDV me umlati , nikako da se natjeram da i njega uracunavam .

Kapetan:

--- Citat: poljo  10, 08, 2010, 11:15:11 pre podne ---Ne se ljutis , moja greska sto sam na prvu reagovao. Taj PDV me umlati , nikako da se natjeram da i njega uracunavam .

--- Kraj citata ---

ma ne se brigas :) ima i moje greske jedna cena je bila bez pdv-a a druga sa pa je tu doslo do razlike... hrvati su digli 20% cenu pa je i ka nama isto toliko podignuta... ali generalno se gadjamo sa njihovom cenom jer je ideja da se ne isplati nikako da se ode tamo ...

zoki novus:
dolar skocio sa 0.6 na 0.8 cena kontejnerskog transporta skocila sa 1600$ na 3800$ lucke takse poskupele 35%....
zasto neznam ipak sam ja fizioterapeut.
a kako je kapetan uspeo da pojaca cenu za svega 10-15% to moras da pitas njega ja sam zauzet kacenjem ribe na stingere :)

--- Citat: poljo  10, 08, 2010, 05:42:34 pre podne ---Mislis da je nesto drugo u pitanju? Evro jaca prema dolaru , cijena elemenata i energenata je ili ista ili za nijansu manja nego prije 2 mjeseca ... Ako veze cijenu za evro gdje je razlog poskupljenju . Nema inflacije , zar ne ? OK, poskupljenje nekih 10-20 % ali 50% to , po mom misljenju prelazi granice dobrog ukusa.  Eto ti si Novuse covjek privatnik , mozel mali cas ekonomije  ,  za mene neukog , izandjalog vojnika, onako na brzaka. Mozda mi pomogne u buducem zivotu.

--- Kraj citata ---

Kapetan:
kakva bre riba jesi trebalo danas da dodjes do mene ?
ooo lud covek i posle nikad pecaros od mene  :taunt:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju