E, ovako treba... > Elektrika
Solarni paneli iz HR
giganova:
Kap sta bi kako se povezuje regulator punjenja,gde da turim onu sondu :taunt:
Nema hladovine a nece niko ni da hoda po krovu,super je i ovako malo je falilo da se namontira u camac kao pokretni solar:taunt:
Usput da kazem da firma Slatini ima i ozbiljan projekat solarnog grejanja.Cene drasticno nize nego kod nas.
Kapetan:
--- Citat: giganova 19, 03, 2010, 00:24:38 pre podne ---Kap sta bi kako se povezuje regulator punjenja,gde da turim onu sondu :taunt:
Nema hladovine a nece niko ni da hoda po krovu,super je i ovako malo je falilo da se namontira u camac kao pokretni solar:taunt:
Usput da kazem da firma Slatini ima i ozbiljan projekat solarnog grejanja.Cene drasticno nize nego kod nas.
--- Kraj citata ---
sondu jos nisam provalio :) ja mislim da treba da se zalepi za panel sa donje strane ... tako mi je logicno da meri temperaturu posto se paneli jako greju pa je potreno da imaju neku ventilaciju sa donje strane sutra cu se cuti sa Antunom pa cu videti i za sondu , danas mu napisah mail al jos nema odgovora
Kapetan:
gigo stigao mi je odgovor za onu sondu ...
Da to je senzor temperature koji se stavi na akumulator. Na taj način se optimizira punjenje akumulatora obzirom na temperaturu. Može se presjeći kabel i produžiti.
zorter:
--- Citat: Kapetan 19, 03, 2010, 14:49:57 posle podne ---gigo stigao mi je odgovor za onu sondu ...
Da to je senzor temperature koji se stavi na akumulator. Na taj način se optimizira punjenje akumulatora obzirom na temperaturu. Može se presjeći kabel i produžiti.
--- Kraj citata ---
Jesam ti rekao!!! :good:
Kapetan:
--- Citat: zorter 19, 03, 2010, 19:27:00 posle podne ---Jesam ti rekao!!! :good:
--- Kraj citata ---
izmedju ostalog :good:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju