E, ovako treba... > Plovila

samogradnja

<< < (10/17) > >>

broker975fx:
Admirale, jel bi znao da radiš daske za wakeboard,

Admiral:
Nadji uzorak
ima da wakiras do mile volje.
 :dance1:

budens72:

--- Citat: Admiral  05, 03, 2009, 12:16:04 posle podne ---U potpunosti ste u pravu. Koliko god da im kazes, vicu uh mnogo, posle odu i kupe neki krs, al za male pare. Vazno je da je jeftino.
A tek da vidite kalupe za fiberglas. I to ne jedan nego desetak. Pa i to debelo kosta, a tek nekolicina mozda moze da ih napravi da valjaju. I to ne ide u cenu camca. A oprema se razvlaci do 5x.
Cesto me pitaju koju smolu koristim, a ne znaju da je sve uvoz, jer i Duga radi po EU receptu sa razlikom od 0,2e
tako da se uopste ne isplati stedeti na smoli. Ja cak dodajem epoksi sloj koji je 5x skuplji ali i 5x jaci i uopste ga dodatno ne racunam. Kome to objasniti a da shvati.
Vazno je da jeftino.

--- Kraj citata ---
Ne treba da vas čudi to što je ljudima skupo da kupe nov brod koji košta 20,30,50000 evra i više. Živimo u siromašnoj zemlji. A to ne znači da ljudi nemaju pravo da vole vodu i da spram svojih mogućnosti kupe sebi plovilo. Ja sam isto jedan od njih. A ne smatram sebe manje nautičarem zato što imam običan aluminijumski čamac od 5m. Ja sam odrastao na vodi i završio sam i saobraćajnu školu za nautičkog tehničara iz razloga što volim da plovim,eto nisam imao sreće da se zaposlim na brodu,ali sve svoje slobodno vreme provodim na vodi.Vozio sam brod na praksi od N.Sada do Kostolca,gurač koji je gurao 6 barži i to je za mene bio veličanstven doživljaj. I ja imam san da jednoga dana kupim sebi brodić 7.5-8.5 metara i da otplovim u deltu Dunava.Morate da shvatite da nekom plovilo od 5-6 m nekako skrpljeno sa puno ljubavi vredi više nego nekome jahta od 20 m i 3 miliona evra vrednosti.

Admiral:
Nismo mi merili nivo nauticarstva u krvi. Nemoj da se nalazis uvredjenim. Doduse nismo spominjali ni 20, 30, 50000eu.
Govorimo da nije realno ocekivati camac od 10m za 7-8000. Pa i 10 je malo.
Ja sam bas pricao i o mogucnosti kreditiranja, gde je daleko realniji pristup dobrom i novom camcu , za sasvim pristojnu ratu.
Teza, koliko nekome znaci njegov camac, nije uopste u pitanju. Normalno je da je svakome njegov camac najbolji i u to niko ni ne dira. I nije za diranje.
Evo narucite camac od 10x3m i napravicemo dobu cenu. Da vidimo koliko ima realnih narudzbina.
Pozdrav

stvlada:

--- Citat: budens72  05, 03, 2009, 13:47:10 posle podne ---  I ja imam san da jednoga dana kupim sebi brodić 7.5-8.5 metara i da otplovim u deltu Dunava.

--- Kraj citata ---

Mnogi od nas ovde imaju slicne snove...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju