E, ovako treba... > Plovila

samogradnja

<< < (17/17)

destekoplus:
Ovo je za deo o mariniaciji motora  ali da pitam i ovde , dali je ko radio marinizaciju vw dizela 1.6 ili bilo kog i kakva su iskustva ?   Sta je najproblematicnije ?  Mislim da samo hladjenje rashladne tecnosti nije problematicno  ali nisam jos ukapirao  hladjenje izduvne grane .  I koji tip kopce treba staviti.

Mezija:
http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,120.15.html

Zavisi za koju vrstu hladjenja motora se opredelis.Ukratko tri su pitanju ,uzimanje vode iz reke pumpom koja se montira na motor i ide kroz izduvnu granu
pa motor i nazad u cev auspuha napolje (po meni najgore resenje) drugo resenje pumpa uzima vodu i kroz izmenjivac hladi tecnost u motoru zatim ide u izduvnu granu i kroz auspuh napolje  (mislim da je ovo najcesce resenje i vrlo dobro) i oplatno hladjene motora, u ovom slucaju neuzima se voda iz reke vec cevi za hladjenje su navarene za oplatu ako je metalni camac u pitanju sa unutrasnje ili spoljasnje strane ,naravno za deo oplate ispod vodene linije i mozes da sipas antifriz i da te neboli glava zimi jer se radi o zatvorenom sistemu. U ovom slucaju ipak je potrebna pumpa za hladjenje izduvne grane jer je izduvna grana najveci izvor temperature (neki kazu da se radi o temperaturi od 300 stepeni) a to ugrozava hladjene motora pogotovo ako je u malom prostoru.
Izbor kopce je obicno po snazi motora ,naravno mesta i polozaja motora  ,osovinski vod ,V drive ili Z drive

destekoplus:
Procitao sam detaljnije   deo o marinizaciji ima jos par nejasnoca ali skontacu polako, nego  pitanje za Meziju gde se brckas na Drini ako nije tajna ? Ja sam sa Drine.

Kapetan:

--- Citat: poljo  16, 12, 2012, 15:23:18 posle podne ---Nije cijena u pitanju nego sam apsolutno nesposoban za rad bilo koje vrste .Em sam lijen em necu da naucim .

--- Kraj citata ---

ko da sam ja pisao ... Broker , veruj mi ista stvar je i kod mene.. neke stvari nema sanse da naucim ...

Mezija:

--- Citat: destekoplus  18, 12, 2012, 13:28:18 posle podne ---Procitao sam detaljnije   deo o marinizaciji ima jos par nejasnoca ali skontacu polako, nego  pitanje za Meziju gde se brckas na Drini ako nije tajna ? Ja sam sa Drine.

--- Kraj citata ---

Zivim u Zemunu camac mi je u Banovcima , Drinu postujem al Dunav je jedina ljubav

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju