E, ovako treba... > Vanbrodski motori
Koji motor do 10 KS ?
Labud 1258:
2 t motore mozes naci i za male pare ali bi najbolje bilo kada bi mogao uzeti nesto provereno.
Uvoze ih iz Svajcarske, moj drugar je kupio Yamahu 6 ks za 300 E, prilicno je stara po mojoj proceni od 82 do 85 god, kada je uzeo platio je jos 40 E za servis ( svecice, ulje u cizmi i jos neke sitnice ) i od tada sipaj i vozi - bez glavobolje i majstora.
Ja se licno nebi odlucio za stariji model 4t, pitanje je koliko je prethodni vlasnik odrzavao i kako .
Nadam se da sam ti bar malo pomogao.
Outboard Master:
@ zoran
-ekonomski gledano treba naravno uzeti 4t ili elektro motor. il vesla :taunt: :dance1: salim se malo.
- finansiski gledano su 4t skupi i za tvoje potrebe sto si naveo , nepotreban.
- 2t ima naravno i skroz novih i starih to sve zavisi koliko para hoces da ulozis.
- moji licni favoriti te klase koju trazis su (2 taktni): johnson 6 sea horse , evinrude 9,9 model 80tih, selva 9,9 , yamaha 8 ks ili 10 , mercury 7,5 ili 9,8 ... ovo su motori za koje bih ja rekao da su odlicni po svemu. u potrosnji su svi motori navedeni identicni, nije me to nikad interesovalo pa zato nemogu puno o tome da kazem.
- ovde na forumu ces puno puta procitati da se neuzima premali motor , ako vec gledas na potrosnju . sto je potpuno tacno.
- pratim cene 2 taktnih motora sto uvoze is svajcarske (ja to bas neverujem ali to nije vazno), i cene su savim u redu za srbiju , samo poneki modeli su prskupi ali vecina imaju dobre cene.
Sto rece Forumas KOLEGA , da je za te zlatna standard 8 ks ... :good:
Bane:
evo kako je bilo kod mene, kupim camac nemam motor, pocnem da trazim. najbolje bi bilo za sto manje para sto vise snage. uzmen jedan na probu, iscimam ga do camca....mrtav, drugi-treci....
onda popizdim, stavim pare u dzep i pravac ovlasceni serviser-prodavac (bar tako mislim).
dobar dan , sta ima za do 600 covek pokaze / ja izaberem.
rezultat evinrude 6ks 2t, 420e, godiste - ne secam se, mislim 92.
navodno uradjen servis, stavim na camac upalim i vozim. na pocetku problemi sa protokom vode, gomila skoljki u sistemu u situ i kod 2 sita kod impelera. ocistio i od tada nemam nikakav problem .imam ga vise od godinu dana.
uvek se kod kupovine vodim logikom, uzmi sto ti se svidi na prvi pogled, a u okviru finansijske konstukcije, tako je bilo i sa camcem.
dakle, izbor je samo na tebi, slobodno se prepusti intuiciji, sto vise gledas - manje ces videti.
to je neka moja logika - mozda pogresna - mozda...
puno srece u izboru novog pogona, a t4 ostavi za svaki slucaj, i javi sta si pazario :drinks:
Vlada 69:
Zaboravi T-18.Ja kad sam kupovao 2006 moju hondu 8 ks razlika izmedju 2t i 4t je bila samo 100 eur ! Tisi,malje trosi...Ceo zivot sam vozio dvotaktne motore a sada 4t.I od sada samo 4t.Sa motorom od 8-10 ks mozes lepo gurati i neku vecu ladju (verovatno ces i to jednog dana imati).
Bane:
--- Citat: Zoran022 21, 02, 2009, 20:31:02 posle podne ---
--- Citat: Bane 19, 02, 2009, 19:08:03 posle podne ---.... onda popizdim, stavim pare u dzep i pravac ovlasceni serviser-prodavac (bar tako mislim).
dobar dan , sta ima za do 600 covek pokaze / ja izaberem.
rezultat evinrude 6ks 2t, 420e, godiste - ne secam se, mislim 92....
--- Kraj citata ---
Neću ti ništa ako mi kažeš gde si to našao :)
Dobio sam cenovno prihvatljivu ponudu za Tomos 18, ali ne znam koliko bi to bilo odgovarajuće za moj čamac. Ne znam detalje o motoru pošto ću da ga razmatram kao opciju tek nakon vaših mišljenja, onako generalno, o tom motoru. Unapred hvala.
Evo i slička tog motora ...
--- Kraj citata ---
galija na adi...mislim da se tako zove, a to je bilo prosle godine maj ili juni a i malo sam se cenkao ali teskoooo je bilo
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju