Autor Tema: Koji motor do 10 KS ?  (Pročitano 39139 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže SALE NB

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
???: Koji motor do 10 KS ?
« Odgovor #45 poslato: 28, 02, 2009, 23:49:39 posle podne »
Ma znam, ali da ti kažem ovako: Tamo na forumu "na vodi" uđem jednom prilikom u diskusiju o trim tabovima, elisama i sl. Javljaju se razni, jedni ovo, drugi ono, na kraju javlja se neki Dušan , čovek je inženjer brodogradnje i bavi se projektovanjem brodova, čamaca i sl. I on je ispočetka "prodavao svoju nauku", ali ja sam bio uporan, tako da je od sve te nauke na kraju ostala gola srž stvari- reče mi čovek lepo na kraju: Ma najbolje ti je da uzmeš par elisa pa da isprobaš koja ti je najbolja!  :) Reč stručnjaka! Drugi način je proračun koji ti ili ja ne znamo napraviti, a ako ga pravi stručnjak- košta više nego taj motor!

Lepo ti okreni krug sa jednom, pa sa drugom, i koja ti se bolje pokaže - to je ta!  :yahoo:
« Poslednja izmena: 01, 03, 2009, 10:15:52 pre podne od strane SALE NB »
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #46 poslato: 01, 03, 2009, 00:17:49 pre podne »
Zoki,probaj na zvanicnom sajtu Yamahe,trebalo bi da ima rubrika gde je svaki motor po godistima rastavljen u delove sa kataloskim brojem.To je za majstore. :dance:
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #47 poslato: 01, 03, 2009, 00:42:01 pre podne »
Yamaha je Yamaha,ako on dobro radi bas te briga! :drinks:
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže stvlada

• Talasožder Mali
  • www.zavarivanje-stanimirovic.rs
  • Brod tip: sunbird corsair 198
  • Marina: ajk
  • Veličina: 6m
« Odgovor #48 poslato: 01, 03, 2009, 01:05:00 pre podne »
Ma za par godina mozes da je postavis kao oldtajmer exponat na sajmu nautike  :lol:
mozda ti i yamaha da i neke pare za nju

Van mreže Labud 1258

• Veliki dugodlaki Drekavac
  • Ko ne voli karanfile ne treba da živi
    • Revir 2
« Odgovor #49 poslato: 01, 03, 2009, 02:42:18 pre podne »
Ako motor lepo radi , nemoj da lupas glavu sa godistem. Ja verujem da nije starija od 82 god ( moj drugar ima jos malo stariju za koju tvrdi da je 82-83 god - i radi SAVRSENO ) , a odrzavanje je cesto bitnije od godista.

Van mreže Outboard Master

• Moderator
  • Savski dupegric . Kratkorepi
  • caos
« Odgovor #50 poslato: 01, 03, 2009, 10:31:56 pre podne »
Ma radi ko cager, jedino me kopka da nisam preplatio .... ajd što nije 96-to OK, pa i da je 82-83-će pa opet OK, ali bas 75-77-mo za 450e, možda je puno, ne znam ... ali u svakom slučaju je bolje od ovoga što imam trenutno  :)

kod vanbroskih motora godiste neizkazuje nista i neigra neku ulogu kao npr. kod automobila , veruj mi 450 evra nije mnogo za taj motor , pratim ih ja tako po netu i retko kad da ima da se kupe za jeftinije pare. Yamaha drzi dobro cenu i nakon 30 godina ili 40  :aikido:, moja teorija je da stariji motori su mnogo izdrzljiviji nego ovi iz mlade generacije ali to je stvar ukusa  :drinks:

ubaci nam neki video da vidimo kako radi na camcu  :pogranichnik:

Van mreže Labud 1258

• Revir 2
« Odgovor #51 poslato: 01, 03, 2009, 14:34:39 posle podne »
Vec duze vreme trazim uputstvo za popravku Tohatsu motora pa mi je ovaj tvoj link mnogo pomogao , naravno u Tohatsu varijanti.

Dali si probao da ga skines ili odstampas ?

• Moderator
  • caos
« Odgovor #52 poslato: 01, 03, 2009, 16:34:31 posle podne »
dobra stvar ovaj manual  :preved:
ja trazim za moju yamahu 50 ku manual ali 90 godiste ovaj je od 99 te. moracu da otvorim novu temu samo o tome , pa ko sta ima za vanbrodske neka stavi ili linkovi, a neznam dali smeju i torrent linkovi ili rapidshare da se objavljuju ?? sta li kapetan kaze na to?

kako moze ovaj manual da se istampa ???  :telephone:

• Moderator
  • caos

Van mreže Labud 1258

• Revir 2
« Odgovor #54 poslato: 01, 03, 2009, 19:01:25 posle podne »
Trazio sam i po torentima ali bez uspeha, skinuo sam Owners manual i Parts Catalog ali postoji Repair Manual koji moze samo da se kupi  :diablo:

Van mreže Vlada 69

• Rečni Drekavac
  • Dunav-Sveta reka
« Odgovor #55 poslato: 02, 03, 2009, 15:26:21 posle podne »
Drago mi je komsija,vidjacemo se na belegiskim adama.Bacaj camac u vodu i teraj...

• Moderator
  • caos
« Odgovor #56 poslato: 02, 03, 2009, 15:30:20 posle podne »
Evo da iznesem prve utiske sa prve vožnje sa ovim motorom ...
Kao prvo, ima 27 kg, merio sam iz radoznalosti jer nije baš da se čovek šećka sa njim ... ako je cesto budem skidao i stavljao, biću ko bilder  :)
Kao drugo, u startu mi je presisala ili sta vec ... izgleda da je danas bilo dovoljno toplo da ne treba saug. Bez sauga pali ka mina.
Kao trece ... prelep dan, Dunav kao staklo, i najvažnije, dobro društvo.
Proba je radjena na čamcu koji je veći i teži od mog čamca, sa dvojicom nas u njemu.
Svega 3-4 sekunde nakon palenja, počinje da piška. Na leru je mlaz hladan. Menjač radi savršeno. Čuje se samo nešto kao klik kad prebacim hod. Otisnuo sam se na vodu i vozio u raznim režimima ... pola gasa, pun gas, ler ... Posle punog gasa kad predjem u ler, mlaz vode odmah postaje hladan. Na punom gasu, mlaz je dosta jak a temperatura onako da mozes bez problema da držiš ruku u njemu, ne peče uopšte. Jako lepo prima gas i jako lepo gura čamac na kome smo je probali.
E sad ... jedino što mi se ne svidja, to je da malo podrhtava na leru i na gasu do pola. Na punom gasu se ne osete nikakve vibracije. Ne znam da li je to do samog čamca jer mu daska na zrcalu nije bas u najboljem stanju, ili je do podešavanja motora ... ono vazduh, smeša ... tako da ništa nisam dirao, a i da sam hteo, ne bih mogao jer ne znam čemu sve služe oni šrafići na karburatoru  :) Moram naći neku šemu da protumačim šta čemu služi.
Sve u svemu, ja sam tek sada, nakon probe, zadovoljan ovim motorom.

bas mi drago da je sve u redu.. to sto malo stuca to je sigurno zato ako je motor duze stajao , vozi ga jos koji mesec pa ako nebude bolje ti pokusaj na carbu da stlujes polako (videces kako reaguje motor na to pa ga tako nasteluj optimalno) . ima samo jedan saf nemozes nista promasiti  :this: :taunt:

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #57 poslato: 02, 03, 2009, 15:44:12 posle podne »
Sta ti je Deda rekao,Yamaha je Yamaha!!! :dance:

Van mreže zorter

« Odgovor #58 poslato: 02, 03, 2009, 15:51:17 posle podne »
I koja je razlika u odnosu na tvoju staru 4-u?

• Moderator
  • caos
« Odgovor #59 poslato: 02, 03, 2009, 16:27:17 posle podne »
kad stelujes mesavinu moras sacekati min 15sek. dok motor reaguje na stelovanje. onaj saraf pored lera / broj obrtaja u leru bi trebao biti iglica ali to nediraj ako hoces odsarafi je pa je ocisti ili skoni ceo karbu pa ga ocisti to je najbolje .