Nikada nisam i neću zakačiti svoje plovilo za šlep ili samohodku makar i veslao.- Dule
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Secikese i zlotvori,ali docice i njima crni petak,polako.
E ovako danas sam odradio svoju prvu registraciju čamca i vrlo se neprijatno iznenadio kada sam saznao da ipak podležem porezu. Podsećanja na brodu glavni motor je dmb od 10 ks a kao pomoćni tu je yamaha 9,9. Svo vreme mislim da me porez ne kači ali ladno se zbrajaju Ks pomoćnog i glavnog tako da ta dva dođu 20ks ili činimi se oko 17.000,00 rsd. Čovek iz kapetanije potpuno svata apsurd cele postavke i još lepo kaže da kada bi se on pitao 20, 30 ks bi bio minimum da smeš da izađeš na vodu ali zakon je zakon. Onda lepo po savetu iskusnijih lepo odjavih Yamahu iz plovidbene, napisa neku izjavu da kao zbog remonta neću koristiti motor i to je to. Jednog dana kada se izborimo da se ova glupost ukine ja ću odraditi taj remont i ponovo prijaviti pomoćni motor. Inače vidim da zaista imamo punu podršku kapetanije u vezi ovog. Znači poenta je da se konjaže zbrajaju tako da praktično svako ko ima pomoćni motor prelazi 10 ks pa samim tim podleže porezu na luksuz. Znači država nas tera da plovimo ne bezbedno za sebe i druge bez pomoćnog motora jer ako ga imaš e bato mnogo mi se tii luksuziraš u ova teška vremena :nono:Kako god ja porez ne platih i provede mnogo lep dan daleko od posla na reci :drinks:
Ješće Deda neke ćevape :dance:registracija je opuštena, do sada kad god sam nešto registrovao bila paranoja sa papirima, teh. pregledima, isteklim ličnim kartama, redovima itd. Ovo danas bilo odlično a što se tiče vesla mogao bi da predložim da se i na njega plaća neki porez, jb :dance:g :drinks: