E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Cime dizete sidro

<< < (5/17) > >>

giganova:
Ovu spravu napravim za jedno pre podne i ugradim u camac da se nevidi,sve ukupno 50e.I upravu ste estetika jeste bitna ali 1000e je cifra ( koliko kosta prosecan vinc)za svakog pa mozda i za vas,Drugo ova sprava moze da posluzi,mozda ne za lepi gliser,ali za neko skromnije plovilo da,mislim da je cak dobra i za bunare za vadjenje vode,za splavove,ma ima siroku namenu.Mogli smo je i patentirati" Srpski vinc"

Kapetan:
a akumulator? meni zvuci prilicno lose sto se potrosnje tice?

Bane:
moram da se konsultujem sa drugarom autoelektricarem pa cu i to javiti -  :smile:

drug_igrutin:
Bane slika je odlična!
Ovaj anleser sa slike sigurno nema problema sa grejanjem! Sav je u snegu pa nema trika da se pregreje :)

Sve to stoji da anlaser nije predviđen da radi duže vreme, ali nije to baš ni tako osetljiva sprava.

Potrošnja ne bi trebala da bude problem za čamce sa brodskim ili mariniziranim motorima, jer je  na njima obično alternator od preko 50 ampera, pa on pokriva veći deo potrošnje anlasera.
Neznam kako stoje stvari sa vanbrodskim motorima, odnosno koliki su na njima alternatori, ali verujem da bi sa manjim motorima bilo malo problematično. 

Admiral:
Giga, jel moze to tvoje sokocelo da radi kao dizalica do 4tone. Sa motorom na 220v.
I to bas polako da dize i spusta teret.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju