E, ovako treba... > Elektrika

Wind generators

<< < (2/9) > >>

Kapetan:
oce neko da se usudi da pravi ? mene ovo extra zanima .. jes da imam 220v na pontonu ali me mrzi da svaki put vucem kabl i prikljucujem se

broker975fx:
Pre nekoliko godina liku koji na Adi Bojani ostaje celu sezonu Crnogosrki panduri nisu dozvolili da postavi vetrenjaču na plaži (na divljem delu) sa izgovorom da nema neke certifikate o bezbednosti i sl. Koliko se sećam bila je isto neka vetrenjača iz kućne radinosti.

Kapetan:
bacaj slike da vidimo kako napredujes:)

@AKA

ovo nam je mozda resenje za AP na paradajz ostrvu ???
dva akumulatora i ovo i milina... nama je potrosnja oko 40 w ako se ne varam .. jos samo da resimo gromove i lopove :) mada sto se tice lopova AP im ne treba turbian ce da im izgleda kao zezaju se klinci .. a akumulatore zatopimo u smolu i zakopamo 3 metra ispod zemlje....

marke:
Da se malo umesam i ja hocu da napravim nesto ali kratko i debelo znaci trkraka elisa sa velikom povrsinom i korakom za sasvim slab vetar a na zglobu da se obori kad se razduva da ne strada.  Step motor od printera i mala snaga da dopunjava 2-3A puna kapa ma dobro je i pola ampera ako potraje. elisa od spoljne jedinice erkondisna.   

drug_igrutin:

--- Citat: Zoran022  19, 02, 2009, 17:08:47 posle podne ---Najveći problem je pronaći Škodinu dinamu, ispravnu ili ne, sa sve reglerom kojeg, u suštini, nije tesko samonapraviti mako nema gotovog. Nema je nigde, a mislio sam da je to najlakše. Ako neko zna neki otpad ili nekog autoelektričara koji je ima, neka javne ...

--- Kraj citata ---

Mislim da su i starije fiće imale dinamo, možda bi se lakše našao od škodinog.
Dosta se korisnih informacija nađe na stranim sajtovima i oni uglavnom prave i generator da bi iskoristili manje brzine vetrova.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju