E, ovako treba... > Domaća proizvodnja
Domaća proizvodnja--Kalmar nautika , Titel
IKA:
ovih dana još jedna lađa, prepoznatljive konstrukcije izašla iz radionice Kalmar-nautika, .
Sad trenutno je na ugradnji interijera, koju obavlja pomenuti Vlada Bogojević.
Inače info za ovu lađu je nekarakteristična i za šoleta i uopšte za naše radionice.
Ovaj brod je do ove faze stigao u rekordnih 56(pedeset šest) dana, dakle nepuna dva meseca,mada je dogovoren rok bio 4 meseca.
IKA:
Da bi preduhitrio Kapetana sa već legendarnim pitanjem; a cena;
Cena za ovaj brod (13m) je 10000e+materijal.
predpostavljam da je na cenu uticao i pomenuti rok izgradnje.(samo predpostavljam, ne tvrdim)
mossi:
:good:
Brod je odokativno jako lep i dobro uradjen.
Pa čak i dobro ofarban, a prohrom je odradjen vrhunski! :good:
I da se dopunim na "Kapetanovo" pitanje koliko je to cena BRUTO, tj materijal i ruke? Može +-1000e
I naravno koliko je osnovni enterijer bez elektronike (izolacija, osnovna struja, osnovni nameštaj, WC, kuhinja samo nameštaj. )
Ili jednostavno koliko će brod da košta kad bude porinut?
:drinks:
IKA:
Na ova pitanja je neozbiljno davati odgovore.Cena interijera zavise od materijala koji investitor ugrađuje. I cene opreme su toliko raznolike da sve zavisi dali ugrađuješ vetusovu i sličnu opremu ili tražiš opremu kod Buse po nižoj ceni.
Cena materijala za metalnu fazu uvek zavise od trenutne situacije na tržištu.Cene čelika su ove godine imale oscilacije i po 30% tako da su te informacije dosta nepouzdane.
Ja sam napisao cenu za ruke a potencijalni interesant treba da prati dešavanja na našem tržištu pa da oceni pravi trenutak za kupovinu materijala.
Ja trenutno , posle prodaje broda čekam pravi trenutak da kupim materijal za novi brod , a taj momenat nikako da dođe, još uvek mi je skupo :tenk:
Sinke:
Konkretno ovaj brod sa svom opremom i enterijerom izlazi na preko 30000 evra.Poznajem vlasnika tako da sam upucen u sve detalje oko izgradnje.Konkretno mnogo skupe opreme je ugradjeno tako da je tu otislo dosta novca.Sto se tice samog korita i kabine sve je saliveno neverovatno dobro.Varovi su poveravani od strane strucnih lica,bez ikakvih zamerki.Farbanje i peskarenje takodje jako precizno,tacno se zna u mikron debljina svakog sloja koji je nanesen.Enterijer i opremanje ce biti gotovi do kraja meseca za kada je zakazano porinuce.Za nepunih sest meseci od projekta do porinuca,skoro pa neverovatno.Svaka cast za majstor Soleta,Vladu.... i ostalu ekipu,koja je ucestvovala u ovom projektu.Slike sa porinuca uskoro.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju