E, ovako treba... > Elektrika
Solarni paneli
Ljuba:
Moj kompresorski frižider na brodu vuče oko 2,2-2,7A u proseku (kutija je oko 40l pa je tako naštelovan). Samo u startu povuče ~4A i odmah potom ga obara i tako tera dalje.
Stvar je naravno u kompresoru, mora da bude pravi a to je Danfoss.
BD35F/50F/80F (12/24V) and GD30FDC (12/42V) compressors for R134a in mobile refrigerators and freezers.
GLT80TDC (24/42V) and BD250GH.2 / BD350GH (12/24V) compressors for R134a HBP for mobile spot cooling systems.
Naravno treba i banka akumulatora, uopšte nije jevtino zadovoljstvo.
Kompresor je skup kao otrov pa treba juriti kamionske frižidere po oglasima.
Bakara:
--- Citat: flashnbgd 05, 01, 2019, 23:30:22 posle podne ---Ima jedna firma kod arene gde sam ja kupovao panel za brod i kontroler punjenja ,korektne cene a daju i garanciju.
Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka
--- Kraj citata ---
I ja sam uzimao nesto kod njih, ovo je ta firma: http://www.solarni.rs/kontakt.htm
Panel, kablove i akumulator sam uzeo u akumulator shopu na Novosadskom autoputu u Zemunu, i kod njih isto dobio garanciju: https://www.akumulator-shop.rs
flashnbgd:
Oni imaju aparat za merenje kapaciteta akumulatora kupovao neki TV kod njih na 12v i zamolio da mi pogledaju akumulator koji sam kupio(ne kod njih) meni izmerili bio na 100% pošto sam kupovao preko interneta pa mi bilo sumnjivo dal je novo
Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka
Bakara:
Dobra informacija, nisam to znao thumbup thumbup
LSI:
Занимљиве су ове информације али математика је неумољива.
Кад упоредим најјефтинију варијанту са трошковима које имам на досадашњи начин, цифре су неупоредиве.
Ја у кампу у марини за целу сезону потрошим струје за 15-ак евра (можда ћу од ове године трошити и више, обзиром да планирам да више и дуже боравим у марини). То значи да ће ми за наредних десет година бити потребно 200-тинак евра. То је мање од инвестиције у најјефтинији систем који је овде у нашој преписци поменут.
Шта је - ту је. Изгледа да ћу морати да сачекам пар сати да ми фрижидер охлади пиво кад дођем у марину.
Или да при одласку у марину, свратим у радњу и купим већ охлађено, па да га тако ставим у фрижидер.
То је много јефтинија варијанта од улагања у куповину фотонапонског система.
Хвала вам што сте ми својим информацијама помогли да боље сагледам овај проблем и могућа решења.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju