E, ovako treba... > Elektrika

Solarni paneli

<< < (124/161) > >>

shomysss:
Aha bas cu da probam sutra.
Da li to znaci da postoji mogucnost da ona zeza bez obzira sto propusta?

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Jova:
Može se desiti da dioda propušta u oba pravca,ili ima prevelik pad napona.Tu se moze pojaviti i problem kablova pogotovu ako nisu originalni a paneli nisu uzemljeni ,elektro korozija pojede zicu.

shomysss:
Hvala puno  114

Javljam sta sam uradio

Lepi Gaga:
Zamolio bih za pomoć, kupio sam solarni panel 100w Luxor i merio sam struju punjenja. Ono što mi je problem je to da ta struja ima nagli pad i vraćanje na prethodnu vrednost tj. bude jednu ili dve sekunde 2 A a onad naglo padne na 0,8A i vrati se ponovo na 2A.
Problem nije sa  mernim instrumentom promeni sam dva različita, mislim da nije problem sa solarnim panelom. Akumulator jeste star dobio sam ga na poklon od druga kojem nije više služio u kolima.
Da li je ovo ponašanje solarnog panela normalno ako nije u čemu je problem?
I drugo pitanje da li struja na solarnom panelu može da se meri bez akomulatora i kako da se meri?

Hvala na odgovorima.

Misha D:
ovakvi kontroleri pokazuju i napon i koliko ampera trenutno primaš, a sada su još jeftiniji

https://www.aliexpress.com/item/Anself-20A-12V-24V-LCD-Solar-Charge-Controller-Panel-Battery-Regulator-Auto-Switch-Overload-Protection-Temperature/32645943560.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.HMamB3

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju