E, ovako treba... > Elektrika
Solarni paneli
Ljuba:
Solarni kontroler
mossi:
Bakara, 17-18V sa panela na prazno, bez opterećenja.
zankiki:
Ja imam ovaj (jeste da nije taj cenovni rang) ali sam oduševljen. Puni i kad nema sunca, doduše 0,3-0,5A, ali puni u svim uslovima.
Može se USB kabelom povezati na komp, i preko programa podešavati i najsitniji parametri punjenja.
Sa obzirom da imam dosta akumulatora, mnogo je bitan kontroler koji ih održava u dobrom stanju!
Podržava ploče do 100V!
https://www.aliexpress.com/item/Epsolar-20A-MPPT-Solar-Charge-Controller-12V-24V-LCD-Display-EPEVER-TRACER-Solar-Panle-Battery-Charge/32691282296.html
broker975fx:
Do prosle godine sam imao nekog kao malo kvalitetnijeg mppt kineza i od pocetka mi je bio nesto cudan njegov rad. Istina konstantno sam imao uparena dva aku istog kapaciteta ali posto sam svake godine kupovao po jedan, uvek je jedan bio nov a drugi losiji. Problem sam pripisivao tome sto i jeste dalom bilo ali definitivno nesto sa tim reglerom nije bilo kako treba. Proletos sam se otvorio za vitrona mppt sve sa dodatkom koji sada preko bt salje podatke kompu ili telefonu sa svim parametrima rada. Ni tome nisam verovao pa sam uzeo i njihov battery monitor za kompletni monitoring sistema. Ono sto nisam uzeo a hocu je balanser baterija, mada koliko pratim za sada oba aku rade identicno, doduse ove godine nista nije korisceno jer je brod napolju.
Drivee:
Ja imam neki mppt ali nemam pojma koji je, radi kao sat. Nema displey, moram uzeti taj drugi deo.. gde to naci..bice cupavo. Inace je placen 60 eura.
Cuo sam se sa covekom koji je prodao, kaze, narani svinje i nediraj nista. Ne podesavaj nista jer je vec sve namesteno.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju