E, ovako treba... > Elektrika

Solarni paneli

<< < (110/161) > >>

Kapetan:

--- Citat: tangabravo  18, 02, 2017, 22:50:31 posle podne ---Evo i mene neuka ( oko jednosmerne struje , za naizmeničnu se snalazim prilično) , nabavio sam panel od 70w i akumulator od 95Ah- olovni za gel nemam para, i kupio sam neku kutilicu kao razvodnik koja prima struju sa panela i šalje prema potrošačima i ima sijalice koje kažu koliko je akumulator ispražnjen i šalje li panel struju ali neznam da li radi kao taj regulator ili treba i to da kupim ,a imam frižider od 4,5A- 54W ii radio i nadam se da je to dovoljno struje stim što će frižider raditi samo po danu i to kada je sunčano i predpostavljam da bi panel trebalo da dopuni ovo što se potroši ako puni ceo dan

--- Kraj citata ---

uh komplikovano pitanje ... ajd da svedemo 70watti panel u 54watti potrosac... bice dovoljno struje za njega od 11 do 13 , ali ces ako mislis van tog vremena da koristis frizider morati da pomeras panel tamo vamo, juris ugao i slicno ... pokrpice ti akumulator rad frizidera mozda koji sat gore dole recimo od 10 -15 casova .. ali si na ivici ...
jer nece mocu da dopuni akumulator za sledeci dan .. idealno bi bilo da mozes da dodas jos jedan panel ...
onda bi kako tako imao resen problem .. ili privezi da motor puni akumulator.. koliko god da sporo puni ipak to pomaze...

tangabravo:
Ma kupio bih ja i tri panela ali sam " tesan " jedino da uzmem dva po20W oni su negde 250puta350mm pa da stavim na kapak na pramcu  , a onda nemogu da luftiram kabinu po danu. Ne rekoste miništa za onaj regulator??????????????

tangabravo:
PS za ZOX-a moje se pitanje odnosi samo na " vodeni" režim a kući punim kao i akumulator od kola aispravljač mi je 5,5A a na zanatu su nas učili što sesporije puni i što je hladniji to bolje, hvala na stručnom objašnjenju pošto je to za mene špansko selo

tangabravo:
ZOX - mnogo hvala na iscrpnom i stručnomodgovoru  , nadam se da se i ja tebi odužim po pitasnju dresure pasa i nešto oko prohroma .- Cr Ni legure čelika

shomysss:
Pozdrav svima,
Uzeo sam plocu 50w I obican olovni akumulator 60a I naravno kontroler.e sada postoji stvar koja me plasi.
Sve sam povezao po ps-u medjutim provalim da akumulator kljuca. Kontroler je fabricki podesen da pali punjenje kada je akumulator na 12,5 I da ga puni do 13,7 pa gasi punjenje. I to zaista I radi ali kuva...da li treba setovati kontoler drugacije?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju