E, ovako treba... > Elektrika

Solarni paneli

<< < (101/161) > >>

Misha D:

--- Citat: Kapetan  20, 12, 2015, 21:34:52 posle podne ---ako sam te dobro razumeo ....hoces na 220v mrezu da prikljucis 12v solarce ?

Miso ne igraj se .. zovi nekog da ti lepo odradi pored te uticnice koju imas jos jednu i poveze sve to sa sistemom ...

--- Kraj citata ---

ne, nego sam napomenuo da su ti zuti konektori sa tvoje slike za vezu: obala 110/220v - plovilo, a ne utikaci na 12V

Kapetan:

--- Citat: Misha D  21, 12, 2015, 08:55:24 pre podne ---ne, nego sam napomenuo da su ti zuti konektori sa tvoje slike za vezu: obala 110/220v - plovilo, a ne utikaci na 12V

--- Kraj citata ---
jasno  thumbup ja sam ti to ostavio da vidis da postoje podaci za svaku uticnicu

Samo spoji direktno uticnicu na regler pa na akumulatore... kao sto rekoh struja ne zna gde prolazi

Ljuba:
Interesantan članak na temu PWM ili MPPT kontroler:
http://www.campingforum.rs/viewtopic.php?f=14&t=1138

" Prakticna ispitivanja pokazuju, da MPPT regleri nisu u stanju ni iz bliza da ostvare obecanja proizvodjaca
od 30%-40% kapaciteta vise i da je to cista teorija, koja u praksi ne funkcionise!?
Praksa pokazuje da se u srednje-evropskom podrucju, pod istim uslovima od MPPT reglera moze ocekivati
maksimalno 5% vise iskoristenja, nego sto je to slucaj kod PWM (Schunt) reglera.
Prevedeno bi znacilo da: ako ste u stanju da zanemarite sto ce se punjenje putem Solarnih panela svakodnevno
iskljuciti 20min. ranije, onda odaberite PWM (Schunt-Regler) koji vam je jeftiniji i sigurniji. "

Misha D:
Dovoljna je manja senka od jarbola, grane, pa cak i od nekog kanapa, da se efikasnost smanji na pedesetak procenata, a cak i na manje u zavisnosti od toga da li su paneli povezani paralelno ili serijski.

http://www.gonewiththewynns.com/Sailboat-Solar-Series-Parallel-Shading

Kapetan:
auuuuuu
moram da proverim ovo sa jos par testova... jer ako je tacno ovo je katastrofa... meni su 3 panela ok spojena i nema senki ali 4ti je stalno pod senkama jer je na palubi .. i moze da se desi da mi taj 4ti ubija celu produkciju struje..
ili njih ubi kontroler...

ima li neki elektricar koji bi mogao da objasni ovaj test ?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju