E, ovako treba... > Elektrika

Solarni paneli

<< < (72/161) > >>

ladjaVlajko:
A bre ... nije za džabe ova tema narasla ovoliko ...

Matematika je jednostavna i piše u pdf fajlovima - na primer ... panel od 120W koristi 36 solarnih ćelija. Matematika kaže da su korišćene solarne ćelije od 3.33W, što znači da im je kataločka efikasnost 13.7%. Tačka.

A ko hoće da se igra, i nije neka nauka ...

Kapetan:

--- Citat: broker975fx  03, 12, 2012, 22:35:51 posle podne ---Ja još nisam čuo da nekom solar ne radi ili da je nešto crklo a i pola stvari u Srbiju dolazi polu sivim kanalima uostalom i ti si solare prodavao pa ce ovaj jazo dati garanciju isto kao i ti sto si je davao.

--- Kraj citata ---

broker panele koje smo Novus i ja uvezli svi imaju carinsku deklaraciju, svi su prodati preko firme, za sve je placen PDV i slicno ... drugim recima ni jedan nije prodat sivim kanalima ...

@marke ajd da ti dam lovu za 18 litara goriva a ti meni daj 20 litara ? jel moze to tako ? panela ima i po nizoj ceni...
@dule  1-2 % je kod svih panela odstupanje i to je ok , ali 10 % je preterano odstupanje , ujedno dule to su MONO znaci mnozis sa 1.5 , a POLY sa 1.2
@ Maverick , puni ce ... koliko zavis od dana.. moj savet uvek ga puni na sunce i na odbljesak sa vode jer ces dobiti bolji efekat ...

marke:
Kapetane ja sam te pitao nekoliko puta kad ce stici ti jeftini paneli a ti rece ovu cenu ne moze niko da postigne zato i ne uvozite...
Kolika je cena po kojoj mozes da ih dopremis ili ti ili neko drugi bili oni mono ili poly?
A to sa gorivom ako ti placam 60 dinara litar slobodno mi daj i 18 litara umesto dvadeset.

114 114

Kapetan:
marke da li si znao unapred da kupuejs manje watti ? nisi ... ok ti mislis da to nije prevara ja mislim da jeste ...

jesam rekao da niko ne moze 1 evro u septembru  i eto ispostavilo se da sam u pravu , Jazo prodaje po 1.2 evra  (kada dodas watte koji fale) bez pdv-a sto je ona cena koju sam ti i ja rekao da moze da se postigne 1,2 plus PDV = 1.4 evra ...

ujedno rekao sam ti tada da ti je najpamtnije da uvezes iz cro gde ce te sa carinom ( od 0% do 1% kako ti padne)  , postarinom (25 eur) i pdv-om (20% na prikazan racun ako ti ga uopste naplati posta ) franko Beograd  izaci najvise oko 1-1.2 evro za MONO ... ali ok sada si platio 1.2 evra za POLY i nemas garanciju  ... ako je tebi to dobro meni je jos bolje ...

marke:
Teorija teorija teorija...

Nisam rekao da je manje Wati nego da "i cak i da je tako ne smeta mi" jer je novo, ima garanciju od prodavca da ce da ga zameni ako je nesto lose i dobio sam robu odmah bez raznih varijanti...

Kupovina laka brza i jednostavna.

Da sam hteo da ih uvozim iz Hrvatske znam kako bi to uradio ali i sam vidis da to nema smisla i zato ih i ti ne uvozis.

Ako ti ne vidis korist da ih uvezes na veliko i prodas nama kako onda mislis da se nekom isplati cela akcija za par komada.

Kada u Beogradu bude dostupna ova cena i kvalitet mozemo da diskutujemo.

Posto nismo deca svi znamo kakvo je smaranje ceo proces:

1. Ugovaranje sa nepoznatom firmom tamo negde kad ce imati robu i kako se moze preuzeti i platiti.
2. Placanje prema inostranstvu, bankarski troskovi, potvrde i trista gluposti
3. Cekanje na proveru da su legle pare i ponovno dogovaranje kako da se preuzme
4. Odlazak po robu (troskovi puta ili postarina i rizik da ce stici polomljeno) i izgubljeno vreme
5. Prelazak carine i cekanje na granici ili placanje troskova carinjenja ako je poslato postom i odlazak po paket.

Sve ovo samo da bi dobio istu cenu ili cak platio skuplje za robu koju kupujem jednom u zivotu.

Naravno o garanciji i obestecenju ako stigne polomljeno necu ni da pricam.   
 114

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju