Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Charter-mogućnost kao privredna delatnost

<< < (8/8)

STG:
Uglavnom je to snalazenje.
Primetio sam da klasican carter skoro da i nije u funkciji,rade samo "turisticki" brodovi i brodici,razgledanje grada,svadbe,pijanke i sl...
E sad koliko je to izvodljivo i sa kakvim brodom...

broker975fx:
Klasičnog čartera nema i neće ga ni biti u skorije vreme. Ima tu puno problema i prepreka a i ne postoji osiguranje plovila pa se vlasniku nikako ne isplati da rentira plovilo i da za neki najam koji će dobiti rizikuje štetu ili gubitak plovila. S druge strane problem je i u plovnom parku zato što su ovde uglavnom čamci i brodovi iz samogradnje višestruko nabudženi uz pomoć štapa i kanapa pa je onda i najprostija operacija puštanja struje komplikovana. Druga stvar bi bila fabrička plovila ali za to opet najverovatnije još uvek nema tržišta. Ono što se radi je rentiranje sa vlasnikom znači ekipa nekoliko ljudi idu na izlet, pecanje ili slično i ti ih vozaš tamo vamo -gore dole. Ja sam prošle godine to radio za dnevne varijante a od ove sa većim brodom planiram između ostalog višednevne ture za ekipu od max 5-6 u punom konforu, pa ćemo da vidimo kako će ići.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju