E, ovako treba... > Brodski motori
Osovinski Vod - ugao voda
Kapetan:
--- Citat: giganova 01, 03, 2010, 22:38:11 posle podne ---Kap kupi z nogu i reci koji motor hoces ,koliko snage ja cu ti naci i ubaciti.Cak imam i 4000 iz audija 8.Dobru nogu i neberi brigu ,gde te ostavi imas gratis slepanje. :taunt:
Osovinski vod stavlja ko kako moze i ume :taunt: nebi trebao preci ugao od deset stepeni.Postoji varijanta i trimovanje osovinskog voda ,mislim da je pisano o tome vec negde.
--- Kraj citata ---
motor zavisi od projekta ali kako vidim waverunner ce da bude ako uspemo da nadjemo ljude :)
http://www.bruceroberts.com/public/HTML/descriptions/Waverunner342_description.htm
POWER - Semi-displacement hull - SINGLE ENGINES QUOTED
60 hp ... 7 knots
100 hp ... 10 knots
135 hp ... 14 knots
POWER - PLANING HULL - TWIN ENGINES QUOTED.
2 X 120 HP .... 18 knots
2 X 200 HP ... 23
marke:
--- Citat: ladjaVlajko 01, 03, 2010, 18:22:01 posle podne ---Kopaj koliko hoćeš ali ja mogu odmah da ti kažem šta ja mislim.
Idealan ugao je nula stepeni. To je prirodan položaj propelera u kome ima najmanje vibracija. Staviti osovinski vod pod uglom je konstrukcioni kompromis kod malih brodova kod kojih je nemoguće spustiti motor dovoljno nisko da bi ugao bio nula.
--- Kraj citata ---
Moram da dam komentar 0 stepeni nije dobro kod camaca gde je propeler plitko jer ima tendenciju da potiskuje vodu nagore jer je manji otpor ka povrsini zato se preporucuje da ide 5-7 stepeni nadole.
Da upre u gusce slojeve vode, samo zato se i motori cesto postavljaju nakoso nadole.
SALE NB:
Da se umešam, 0 Stepeni je idealan ugao, ali ne za klasični osovinski vod, već za takozvani Surface-drive.
Tu se koriste i specijalne elise, koje praktično rade do pola uronjene u vodu, a pola napolju.
Najpoznatiji proizvođač ove vrste pogona je firma Arneson. To je najbolji pogon sa najmanje gubitaka, najviše potiska i najboljom ekonomijom iz određene konjaže.
http://www.arneson-industries.com/
Kapetan:
sad im gledam sajt ali ovo opet nije 0 stepeni mada jesu blizu vrha vode...
SALE NB:
Ti pogoni imaju trim koji ide, koliko sam pročitao, do 15 stepeni. Podešavaš prema potrebi.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju