E, ovako treba... > Brodski motori

Osovinski Vod - ugao voda

<< < (4/6) > >>

Kapetan:

--- Citat: Dule Hy  01, 03, 2010, 21:11:52 posle podne ---Kolio ja zna ugao ne bi smeo da bude veći od 2%, kad se radi o osovinskom vodu bez zglobova . A jeli Kap da te pitam pošto te to niko nije pitao. Što to tebe interesuje?

--- Kraj citata ---

ispitujem sve moguce prenosa za novi brod...  koliko vidim osovinski vod ima najmanje gubitaka, pa vanbrodski i na kraju z noga...  posle sam primetio da ne postoji jedan jedini ugao pod kojim ide osovinski vod, vec svako namesta kako mu se cini da treba... to jest obicno je u minusu nekih 5-10stepeni i odnosu na vodu (u stanju mirovanja)...

posto mi je ovo sto smo napisali gore manje vise jasno onda sam pitao (doduse obrnutim redom) oko kormila jer koliko vidim jedino resenje je sto manji ugao i elisa van korita pa tek onda iza nje kormilo

Kapetan:
eno kod dzonija je tako izvedeno a mislim da se i na par drugih varijanti to moze naci , oduse samo kod starijih brodova

Kapetan:
nesto slicno ovome

giganova:
Kap kupi z nogu  i reci koji motor hoces ,koliko snage ja cu ti naci i ubaciti.Cak imam i 4000 iz audija 8.Dobru nogu i neberi brigu ,gde te ostavi imas gratis slepanje. :taunt:
Osovinski vod stavlja ko kako moze i ume :taunt: nebi trebao preci ugao od deset stepeni.Postoji varijanta i trimovanje osovinskog voda ,mislim da je pisano o tome vec negde.

IKA:
prilikom projektovanja broda izračunava se njegov deplasman i tačna linija vodene linije , od toga gde se nalazi vodena linija direktno zavisi i ugao pod kojim se postavljaju motor i osovinski vod.
Obzirom da si pristalica ravnih korita (tabanaša) gaz im je manji i samim tim osovinski mora da bude pod uglom.Maksimum koji sam čuo je 12stepeni , ali to je već slučaj za paniku.
Prema tome idealno rešenje za tabanaše je Z NOGA.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju