Evo ja sam to ovako u kucnoj radinosti izveo i to sasvim solidno radi :good:
Od delova potrebni stari cooler od kompijutera od napajanja i digitalni brzinomer za biciklove koji se ima kupiti u svakoj prodavnici biciklova za nekih 500din...
Iz cooler sam izvadio sve namotaje rotora i magnet od statora,ostavio sam samo mozda 1cm magneta koji ce davati inpuls sondi kad god prodje pored nje

Na kucistu coolera od nazadi sam izbusio rupici kroz koju ce sonda da udje...
Na njoj sam napravio mali drzac da moze lepo da se ufiksira za kuciste

Preko propelera sa napravio malu mrezicu koja bi ga zatitila od evontualnih nadolazecih prepreka tipa trava,grancica...

Sonda je zasarafljenja za kuciste coolera i to sa izgledala ovako...

I to je to cela naptava je gotova :good:

Mane: meri brzinu naspram vode a ne kao gps naspram zemljem tj predjenog puta! ona nezna dali idete uzvodno ili nizvodno!!!!
Jos samo ostaje da se napravi mali drzac kojim ce se fiksirati za krmu ili drugo neko vec zgodno mesto gde ima dobro odstrujavanje vode!!!
Obatiti paznju pri nabavci brzinomera za biciklo da moze da se ukuca mali obim tocka od recimo 20-tak cm (neki to nemogu) pa recimo onda ukucati 200 pa ce vam pokazivati 10 puta brze recimo 25 a vi idete 2,5km/h
I ostaje da se malo igrate bas sa tim obimom jer je to kod vas korak elise,pa malo ga nasumicno stelovati i igrati se dok nedobijete da je izbazdaren i pokazuje tacne podatke
U svakom slucaju solidna i korisna spravica koja opravdava svoju cenu od 5evra :good: