Jeste duži, jeste Sima, jeste LSI dovezao čamac?
:
: :
:
:drinks:
dovezao je LSI čamac, pa smo, nakon početnih problema sa montiranjem komandi, okrenuli više nego par probnih krugova.
Evinrude lepo prede i gura preko 40km/h.
Čamac ne prima vodu.
Baš smo se lepo provozali.
Zahvaljujem se Saletu na pomoći oko prvog paljenja i prvoh krugova na vodi.
Narodan izreka kaže: "Prvi se mačići u vodu bacaju".
Tako smo i mi krenuli i pokazalo se da menjač ne radi i da plovimo sa manje od trećine gasa.
Prateći Saletova uputstva i uz njegovu i pomoć mog kuma koji mi je pravio društvo, zakačio sam otkačenu sajlu menjača, popravio položaj sajle gasa čiji je kraj bio okrenut na pogrešnu stranu, pa je kačio delove kućišta.
Iza toga, plovidba je postala uživanje.
Iako pri prvim krugovima nigde nije bilo vode, na kraju, pre nego što sam čamac izbacio iz vode, u prostoru kobilice ponovo je bilo vode i to ne malo.
Nismo mogli da se složimo odakle.
Na čamcu se ne vidi da curi na nekom od spojeva, osim ako ne curi na samoj kobilici. Ili je to voda koja se preko krmene table preliva na čamac i možda tu negde sliva (tako se meni čini), a ima i onih koji tvrde da je to voda koju sam ja uneo čizmama. (Čizme sam napunio ove još na samom početku, dok smo gurali Zorterov čamac u vodu, tako da je posle bilo sušenja čarapa...)
Ostaje da se utvrdi pravi razlog, ali sve u svemu, ja sam veoma zadovoljan - čamac je stabilan, vrlo lepo leži, ne bih rekao da loše podnosi talase koje smo presecali, lak je za upravljanje i ... nije mi šao što sam ga kupio.
Sad nastavljam sa sredjivanjem ali o tome u onoj drugoj temi.
p.s.
Sale, Vaše kombinirke su ostale u čamcu - vraćam ih ove nedelje!