Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Prva Humanitarna akcija MOJA LADJA CAMAC

<< < (45/121) > >>

poljo:
Aman ljudi !

Dule HU:
LJudi mi se očigledno ništa ne razumemo, kao prvo Zoki ja sam predložio da napravi ZORTERU ladju ako se skupe pare za meterijal. Prvo je bila priča o tabanašu 6x1.25.
Okačena je tema i svi smo priložili pare za Zortrerovu ladju a ne za neku drugu, treću...
Kad smo videli da će preteći para solucija je bila da mu se malo poveća čamac ili kupi nešto opreme.
Kacintata je teda rekao da nije problem povećati čamac al će mu trebati i malo pomoći , a nas nekoliko je reklo da će doći što će i biti. Zorter se tu umešao sa nekom svojom idejom opet na predlog Zokija i par nas (a nije trebao - kad bolje razmislim).
Pošto svi obećani novci nisu na računu očigledno! Vodićemo se time što imamao izvući max. iz te svote.
Moj predlog je da se pare za lim odnesu u petak kako bi izbegli povećanje troškova, a da se npr. rok za uplate produži do 10.03. (do tada će valjda svi koji su imali nameru uplatiti)
Pare za majstora se nigde i nikad nisu pominjale znači Dule ako neko hoće da uradi za Dž nema potrebe mu plaćati, e sad ukoliko ti preko svega ovog hoćeš da ispadneš džentlmen to je tvoje pravo.
Ja toliko i neću više o ovome.

SALE NB:
Počeli smo akciju da skupimo pare za Zortera. Mnogi su uplatili odmah, neki su čekali plate da bi mogli da uplate, neki još uvek čekaju!
Kako god okrenete, te pare se skupljaju za Zortera, i treba ih tako i potrošiti. Za sledeći čamac će se skupljati sledeći put!
Ipak, Zoki i Zorter su se dogovorili šta i koliko će praviti, ako bude skupljeno dovoljno novca, ja nemam ništa protiv, ali poznajem Zokija, znam kako živi i kolike su mu obaveze, tako da apsolutno podržavam Duleta u stavu da Zoki ovo NE SME raditi za džabe.
Jednostavno, čovek ima veliko srce, ali on nije u situaciji da pokloni 200-300 evra! A možda je i više. Niko ne računa iznajmljivanje hale, utrošak struje, a sve to se treba platiti i platiće Zoki.
Neka se kupi materijal za ovo što je skupljeno, prvenstveno zato što najavljuju daljnja poskupljenja lima, a ako se prikupi još sredstava, neka bude utrošeno prvo na majstora, a onda na neku opremu i slično!

mossi:
A jel može malo jednostavnije:

Skupljene pare do 10. marta predati majstoru, on i Zorter nek se dogovore kako će te novce utrošiti!
Kapetan neka samo prekontroliše da nisu pojeli i popili više od 5% para i sve OK!  :lol: :lol: :lol:

:drinks:

deda:
Hteo sam i ja da se oglasim po ovom pitanju ali sam odustao!
Ubuduce,ako bude slicnih akcija(a nadam se da nece)izabrati tri coveka koji ce sve to sprovesti u delo a nas ostale samo obavestavati kako se sve odvija!
Necu se vise o ovome oglasavati jer.....da je klopa (lignje,dagnje,jagnje) u pitanju dogovorili bi smo se za 5 minuta!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju