Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Zemun-Djerdap 1-Zemun 2008
Gorio:
Pa red je da i ja objasnim sa recima i slikama kako je to bilo te 2008-e godine.
Posle dugog i velikog uzbudjenja,informisanja i ostale pripreme,dosao je i taj dan kada treba da zaplovimo prema Hidroelektrani Djerdap 1.
Rodjak i ja smo bili spremni dan pre,spakovali sve u camac(iznenadjeni kolicini stvari),montirali tendu od vodovodnih cevi(plasticnih),sedeli u nasem klubu siroka staza i cekalii dan D.Ostaloj ekipi pomazemo u spremaju njihovog camca.posto smo planirali da krenemo rano ujutru ipak se to nije desilo.Rodjak i ja smo prespavali u camcima i ujutru bili spremni za polazak.Malo po malo vreme je odmicalo a nikako da se krene.Ostatak ekipe kasni.To vreme i nervozu resavamo ispijanjem hladne rakije sljivovice.
U 13:30 napokon isplovljavmo.
Gorio:
Oko 14:30 laganim tempom stizemo na belu stenu do Kuma Buce.Nastavljamo prema Grockoj gde je plan da zanocimo.18:30 stizemo u Grocku do Johanovih prijatelja,tu i nocimo.
Ujutru polazimo oko 08:00 prema Smederevu.
09:00 Smederevo ,stajemo na splav VIENA.
Posle malog sopinga u Smederevu idemo dalje prema Kostolcu,ulazimo u dunavac,malo pecamo i nastavljamo prema Ramu,tj. kanala DTD gde je plan da zanocimo.
20:00 stizemo i ulazimo u kanal.
Gorio:
Ujutru smo ustali oko 06:00,kosava duva kao da nikad nije duvala.Talasi poprilicno veliki.
Gorio:
Oko 09:30 stizemo na Srebrno jezero.
Posle setnje krecemo dalje prema Golubcu.
Oko 14:30 stizemu u Golubac u malu marinu na kraju Golubce,jedino mesto gde je zavetrina.Lagano se krcka pasulj,uz pivo i muziku.
Sledece jutro je bilo jako vetrovito,da cak u svom zivotu nismo doziveli i videli tolike talase od kosave.Ulazimo u klisuru posle velike borbe sa talasima,gde je malo mirnije.
Gorio:
Oko 16:30 pristajemo u Donji Milanovac.Nabavljamo namirnica(Pivo) i nastavljamo prema Poreckoj reci gde je plan da nocimo.
Oko 09:00 ujutru nastavljamo prema kazanima i Tekiji.
11:15 ulazimo u veliki kazan 973km
11:50 Balon stanica Varnica,pocinje mali kazan
12:30 Trajanova tabla
14:30 prolazimo pored tekije i pravac Djerdap 1
Oko 15 :00 na vidiku Hidroelektrana
Naravno ubrzo stizemo do elektrane,i tradicionalno ispijanje burenceta.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju