Autor Tema: Rucna kaljuzna pumpa  (Pročitano 4436 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže BOKAC

• Oficir sa Malih Voda
Rucna kaljuzna pumpa
« poslato: 09, 01, 2010, 18:13:19 posle podne »
Ima li neko ideju gde se moze nabaviti rucna kaljuzna pumpa.Imam neispravnu(normalno, nisam je slikao),ima cev dugacku 80-ak cm,kroz koju ide klip koji se pumpanjem pomera gore-dole a u gornjem delu sa strane ima izvod za crevo iz kojeg izlazi sadrzaj iz kaljuznog prostora.

Pozdrav i hvala!

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Odg: Rucna kaljuzna pumpa
« Odgovor #1 poslato: 09, 01, 2010, 18:14:51 posle podne »
ja imam onu na WC solji .. i mnogo dosadna stvar ... bolje da je na struju ...

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #2 poslato: 09, 01, 2010, 18:22:52 posle podne »
znam da nije rucna al da vidis kako to treba da izgleda ... 30 metara dvozilog kabla i metar creva i za 10 min ceo RIB prazan ...

Van mreže BOKAC

• Oficir sa Malih Voda
« Odgovor #3 poslato: 09, 01, 2010, 18:25:36 posle podne »
Slazem se. Ali ovo je verovatno prvo cisvenje kaljuza posle 1000 godina i ima dosta "mulja" koji se nahvata na resetku
elektricne pumpe i svaka 3 min.,iskljuci struju,zaranjaj,cisti resetku pa jovo nanovo.Za prvo "generalno" ciscenje mi je potrebna rucna.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #4 poslato: 09, 01, 2010, 18:32:14 posle podne »
i kaljuzna ce da se zaglavljuje.... uzmi el pumpu (trebace ti i kasnije) i "uglavi" je u stiropor tako da zaranja sasvim koliko treba (zahvaljujuci stiroporu plutace na povrsini vode a mulj je na dnu) , tako ce se vuci vodu koja nema mulja vec samo sa vrha...  kada dodje do dna lopata , kasika, kutlaca ti ne gine...

ova moja koja radi ko luda je za 10 min izbacila jedno 100 litara vode a navodno za sat vremna izbacuje 500 litara , kupljena je u Gross Inoxu za recimo 2000 dinara... velicina je oko 12 cm a precnik oko 6 , u obliku valjka je a sa donje strane ima nesto kao mrezu da ne ulecu gromade....

Van mreže broker975fx

• Pol: Muškarac
    • DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #5 poslato: 09, 01, 2010, 18:54:15 posle podne »
Imam ja i usisava šta god a imama dobar i kapacitet, jedini je problem promer creva koji je col i po i jako ga je teško naći. Ja sam nešto budžio sa nekim crevom i uglavnom je sadržaj bio po meni. Sad sam to staro crevo bacio, ako znaš gde da ga kupim pozajmiću ti je koliko ti treba.

Van mreže BOKAC

• Oficir sa Malih Voda
« Odgovor #6 poslato: 09, 01, 2010, 20:35:19 posle podne »
i kaljuzna ce da se zaglavljuje.... uzmi el pumpu (trebace ti i kasnije) i "uglavi" je u stiropor tako da zaranja sasvim koliko treba (zahvaljujuci stiroporu plutace na povrsini vode a mulj je na dnu) , tako ce se vuci vodu koja nema mulja vec samo sa vrha...

Imam jednu ovakvu ali nije mi pala na pamet ideja sa stiroporom,tako da cu problem resiti na taj nacin.

Svaka cast i hvala! :good: