E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...
Elektro Motori na nasim plovilima
ljubac:
Ovo je još uvek egzotika.Najskuplja stvar u celoj priči je naravno izvor napajanja.Akumulatori su još uvek bezobrazno skupi.
Standardna oprema bi bila ovakva.Mada mislim da za sada nam je prihvatljiva kombinacija sa druge slike kao pomoćni motor
ljubac:
Evo recimo ovakva kombinacija je oko 1200E
ljubac:
--- Citat: Dule 15, 02, 2010, 00:51:35 pre podne ---Zašto egzotika. Ako bi koštalo koliko potrošimo na gorivo, održavanje, ulje, i ostalo što ide uz dizel i benzinske motore za period od 5 godina onda bi ta investicija bila ok. Naravno, ne ove godine ali za par godina će sve to biti mnogo jeftinije.
--- Kraj citata ---
E to je poenta za par godina,mada mene lično to neobeshrabruje.Ja sam rešio da kolko brzo napravim onaj čamčić sa ekotekom pa kud puklo da puklo.
Evo recimo ovakav sistem u kitu košta oko 5000$.Mnogo je to goriva i maziva ali doći će i naše vreme.Ovako nešto možemo i sami da napravimo.
Samo da provršljam po kompu i poslaću karakteristike onog motorčića.Čak sam siguran da imaju predstavništvo u hrvatskoj.što je nama najbliže
za sada evo jedan link
http://www.psnw.com/~jmrudholm/etekoutboard.html
i još jeda
http://www.electricmotorsport.com/store/ems_marine_brushless_drive_kit.php
zorter:
Ja to govorim od prosle zime. :dance: Ima i tema o tome, a vi svi u glas da je nemoguce, a ne da li je isplativo. :diablo:
Iskra radi slicne motore. I njihov link sam postavio. :telephone: :yahoo:
ljubac:
U tvom slučaju da itekako..
za one koje mrzi da surfuju
EMC Drop in Etek Replacement Motor (Permanent Magnet Motor)
This is a bolt in replacement for the orginal Etek motor. The R-Motor has the highest power/weight/dollar ratio available on the market for brushed PM motors. Designed and built by the same team that brought us the original E-tek motor. 5 lbs heavier , this Radial motor can do 150 amps at 48 volts continouse and runs in either direction.This motor is ideally suited for 24-72 Volt DC drive systems. Works with Alltrax or any other PM motor controller. Great for Electrathons , Motorcycles, go-karts, ride on trains, boats, or robots.
Power: 8 cont-- 15 pk hp
Voltage: 48 Volt rated
Speed: 3700 rpm @ 48V unloaded (72 rpm per volt)
Size: 8" OD, 5.5" long (w/o shaft)
Shaft: 7/8"x 1-3/4", 3/16" key
Weight: 28 lbs.
Price: $450
a za tebe posebno sledi
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju