E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...

Elektro Motori na nasim plovilima

<< < (3/43) > >>

ljubac:

--- Citat: zorter  15, 02, 2010, 01:15:10 pre podne ---Ja to govorim od prosle zime. :dance: Ima i tema o tome, a vi svi u glas da je nemoguce, a ne da li je isplativo. :diablo:
Iskra radi slicne motore. I njihov link sam postavio.  :telephone: :yahoo:

--- Kraj citata ---
Ja nisam čak mislim da sam podržavao.

Pa "Kvin Meri II" je najveću brod na svetu i pogoni ga struja...doduše....verovatno imaju termoelekranu u potpalublju :yahoo:

--- Citat: Dule  15, 02, 2010, 01:22:40 pre podne ---motor ima 15hp. Uz redukciju 1:3 dobio bih 45hp sa 1200 obrtaja u minuti. Što bi bilo kao 135HP dizel motor :)
Dva puta tako i eto meni zamene za motore. Istina, neću moći preko 15 km na sat ali... ako bih stavio malo veće elise verovatno bi to pilo vodu... da čujem teoretičare :)

--- Kraj citata ---

izvodljivo,mada do Djerdapa bi išao jedno 3-4 dana... :dance1:Nego ako to stvarno želiš pa da malo razmislimo o teorijama

Kapetan:
sad gledam ovaj sajt iz Austrije sto je ljubac ostavio meni po njima treba 4kw el motor....

jel moze onaj iz ves masine , koliko lilovata on ima? :)

ljubac:

--- Citat: Kapetan  15, 02, 2010, 02:02:16 pre podne ---sad gledam ovaj sajt iz Austrije sto je ljubac ostavio meni po njima treba 4kw el motor....

jel moze onaj iz ves masine , koliko lilovata on ima? :)

--- Kraj citata ---

nemože ne zbog kW nego konstrukcijski nije rešenje.

nego ako rešimo da budžimo onda su najprikladniji motori od npr elektro viljuškara oni su od 3-5kw ili od onih transportera na žel.stanici.

Sećam se časpoisa Sam neki lik je ugradio taj motor u fiću i čitav projekat se zvao elektro fićo.Imao je 4 akumulatora, motor od tranportera i autonomiju 50-70 km sa brzinom 40-50 na sat.E sad računam da brod može nositi veću težinu i više aku.bat samim tim i autonomija je daleko veća.I na kraju krajeva sadašnje baterije su ipak manje i lakše(za isti ili veći kapacitet) za razliku od ondašnjih.Moda zorter ima više podataka o ovim trandporterima i njihovim baterijma.

Kapetan:
 a jel ima neki el . motor iz nekog uredjaja za domacinstvo koji konstrukcijski odgovara ? da pazarimo jedan takav el motro za test

ljubac:
od elektro skutera kod servisera a za nuždu bilo koji alnaser uz addekvatno ladjenje

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju