E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...
Elektro Motori na nasim plovilima
Kapetan:
ja bih dodao da je osovinski vod mozda i nepotreban za elektro pogon ... sail drive je mnogo zanimljiviji za tako nesto
a pogotovo electro varijante sail drive-a ...
smesno mesta zauzimaju a svaki bravar moze da vam napravi dobro dihtovanje ... i nema kaljuge i podmazivanja i slicnih zezancija
Kapetan:
--- Citat: deda 18, 11, 2010, 14:13:28 posle podne ---Deda ozbiljno razmislja da pusti struju u ladju! :)Jos jedan panel pride da na stajanju u divljini imam malo vise elektrike al cek da skupimo novce pa redom!
--- Kraj citata ---
svaki ciga svog konja hvali :) ja sam stavio 120w , posle nedelju dve sogoru se isprazni akumulator ja trk do brod i donesem mu punjac ... on posle to dao tasti da da meni, tasta dala nekome da mi donese ... pojma nemam gde mi je punjac a i ne uzbudjujem se...
od struje :
Halogena raseta na brodu 6 Halogenki
Sonar stalno je ukljucen
radio stanica ne gasi se nikada
cd mpr usb kasetofon .. stalno drnda nesto...
LCD 22 incha monitor
laptop (koji donosim)
pumpa za vodu
rasveta spoljna sve u led diodama
reflektor sa halogenom sijalicom
pretvarac 12 na 220v 150w
pretvarac 12 na 220v 300w sinus
pretvarac 12 na 12-24 V
nesto sam zaboravio sigurno... poenta je da solar super radi ali nije za pogon jakih elektro motora, mosiju ce da vrsi posao tu nema price ali duletu bi trebalo da prekrije ceo brod.. i da puni ceo dan da bi sutra plovio 3-4 sata ...
ma brdo stvari i jos mi se nije
LSI:
--- Citat: Dule 19, 11, 2010, 16:57:08 posle podne ---...
Ko ne želi da se zeza sa tim može motor da ugradi u neki veći vanbrodski. Ima toga... bilo koji od 20 - 50 HP odgovara. Mislim da se mogu kupiti za par sotina evra. Čak i manje. To je bolje rešenje po meni jer onda ne mora da se ugradjeje list kormila, osovinski vod, da se traži elisa.... Sve je odmah rešeno na najbolji način.
--- Kraj citata ---
Da li je to nešto poput onog što nam je Zorter pokazao?
Da li to znači da bi onda dodatni teret na čamcu bili samo ti akumulatori i eventualno agregat?
Kad bih ja hteo mog Evinrude-a od 25 KS da ovako preradim, kakav motor bi trebalo da potražim i gde?
Koliku snagu bih mogao da dobijem?
Koliko bi takav motor mogao da košta?
Zoran:
Dule ne mogu da se slozim sa tobom da 500kg nije nesto za pasaru.
To je ogromna tezina
"ČAMAC SA KABINOM je atraktivan plovni objekat dužine 5.6m, širine 2.19m i mase 550kg, nosivosti 6 osoba sa prtljagom. Ima pogonski vanbrodski motor 25KS + 50 KS ili brodski motor do 30 KS".
Citat je sa sajta Poliester priboj.
zoki novus:
--- Citat: zoran 19, 11, 2010, 17:32:23 posle podne ---
Dule ne mogu da se slozim sa tobom da 500kg nije nesto za pasaru.
To je ogromna tezina
"ČAMAC SA KABINOM je atraktivan plovni objekat dužine 5.6m, širine 2.19m i mase 550kg, nosivosti 6 osoba sa prtljagom. Ima pogonski vanbrodski motor 25KS + 50 KS ili brodski motor do 30 KS".
Citat je sa sajta Poliester priboj.
--- Kraj citata ---
pasara je mnogo manja od ovoga (5x2m)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju