E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...

Elektro Motori na nasim plovilima

<< < (39/43) > >>

mossi:
Motor koji planiram je pomoćni motor, glavni je do daljnjeg Yamaha 25hp.
Čamac koji imam je 5,5m Alu sa dve osobe, krcat opremom za 7 dana na vodi, oko 600kg.
Od prošle godine imam tvrd krov/tendu, idealnu za montažu s. panela.

El. motor bih koristio kao pomoćni motor - isključivo prilikom pecanja: vertikala i troling po rukavcima.
Eventualno sitno presidravanje, po 10-100m nizvdno, kad tražim smudja.
A možda se i spustim do Djerdapa, samo na Sunce ?!

Imam neki Mercury Mariner 30lb nasledjen od ćaleta, ali nešto zeza preklopnik brzina pa bi ga trebalo skroz raskupusati, a sve je zaliveno.
Motor je po meni preslab za Dunav i taj čamac, ali troši ..... zanemarljivo!  :)
Tako da za Dunav i taj čamac planiram barem 45-55lb, neki iz srednje klase a to su motori sa vairjabilnom brzinom i digitalnim maksimajzerom TRAXXIS serija ili Vector 3x koja ima BackTroling opciju, ali tu je motor oko 700e! he

deda:
Deda ozbiljno razmislja da pusti struju u ladju! :)Jos jedan panel pride da na stajanju u divljini imam malo vise elektrike al cek da skupimo novce pa redom!

Bucho:
Na struju i riba bolje radi. :taunt:

Vuk:
Dule koliko je težak tvoj motor iz viljuškara i koja je razlika izmedju motora sa stalnim magnetom i motora sa elektro magnetom?

Recimo motor koji nudi asmo marine je težak 23 kg i sa stalnim megnetom je.

Vuk:
Ok mislio sam da je teži!
E sad nekako ne mogu da proračunam količinu baterija i njihovu težinu za motor od 5 kw. Dodje odokativno oko 380 kg ili više zavisi od kapaciteta i napona. Onaj majstor koji je ugradio el. motor od 5kw u pasaru i vozio se po Paliću kakve je imao baterije? Problem je el. pogon na malim čamcima osim ako se ne želi velika autonomija od 5-6 sati bez agregata. To povlači ugradnju osovinskog voda, ako ga nema, prostor za baterije u  malom čamcu itd. bla, bla pričam napamet ali mislim da nisam mnogo omašio.
Tvoj osovinski vod ima odrivni ležaj ili se sila potiska prenosi direktno na motor?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju