E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Tehnička voda na ladji
zorter:
A najbolji i najjeftiniji sistem je pumpa sa ugradjenim presostatom. Inače su to potapajuće pumpe za gorivo u automobilskoj industriji. Pumpa se sama uključuje prilikom otvaranja bilo koje slavine, a sama se i isključuje prilikom zatvaranja iste. Nema nikakve posude koja će biti spremnik za vodu već samo pumpa i creva koja se razvode do potrošača. Pumpa poseduje na usisu filter u vidu mrežice. Cena ovih pumpi se kreće oko 40-50 eura polovna i može se naći na autootpadu. Mnogi tipovi automobila je koriste, a ja znam za Renault 19.
marke:
--- Citat: zorter 17, 02, 2010, 08:36:40 pre podne ---A najbolji i najjeftiniji sistem je pumpa sa ugradjenim presostatom. Inače su to potapajuće pumpe za gorivo u automobilskoj industriji. Pumpa se sama uključuje prilikom otvaranja bilo koje slavine, a sama se i isključuje prilikom zatvaranja iste. Nema nikakve posude koja će biti spremnik za vodu već samo pumpa i creva koja se razvode do potrošača. Pumpa poseduje na usisu filter u vidu mrežice. Cena ovih pumpi se kreće oko 40-50 eura polovna i može se naći na autootpadu. Mnogi tipovi automobila je koriste, a ja znam za Renault 19.
--- Kraj citata ---
Da li je neko probao u radu, zato sto je mozda voda ne podmazuje kao gorivo. Ne znam ali moguce da ce zardjati od vode treba probati...
zorter:
Marke, dokle god je u vodi neće joj ništa biti. Ne sme samo da ostane na suvom ni sat vremena. Koristi je jedan moj drug u vikendici nekoliko godina. Pozzz :good:
marke:
--- Citat: zorter 13, 02, 2010, 21:37:35 posle podne ---Ali moras prvo da ustima povuces vodu i tako svaki put. I ne sme motor da radi dugo jer se pregreje. Imao sam i ja to. Ali ovo je vec ozbiljnije resenje za trajniju upotrebu.
--- Kraj citata ---
Motor od brisaca sam potopio u rezervoar za vodu, ne treba da se povlaci voda jer je potopljen i radi dok treba, tasterom na podu se ukljucuje. Posto je potopljen ne greje se izbacivao sam 25 litara vode bez prekidanja.
zorter:
Marke, prednost ovoga je sto ti ne treba prekidač već se sama isključuje/uključuje odvrtanjem slavine, i ne trebaju ti nigde prekidači. Znači i vodo kotlić kad pusti vodu sama se uključuje a kad se ventil zatvori motor staje bez dodatnih mikroprekidača. A može da radi satima bez prekida jer se hladi u okruženju (vodi). Ove današnje pumpe nisu problem kao one prve koje su stajale na kap vode u gorivu. Pozzzz
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju