Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!

kapetan

<< < (27/29) > >>

IKA:
Kako pojednostavljena računica.Sa takvom računicom kreće velika većina ljudi pa se iznenade kad im budžet bude probijen u prvoj trećini izgradnje.
Čak ni čelik nemože da se računa po jedinstvenoj ceni.Istina je da je lim najjednostavnije sračunati, ali se zaboravlja da flah,vinkl(l L profil) nisu iste cene kao i tabla lima.Količinu dodatnog lima osim tabli za oplatu retko ko ozbiljno izračuna.znate li da pri farbanju flahovi i ojačanja pojedu više farbe nego oplatni limovi.Uozbiljite se malo kad računate troškove materijala.
A džabe se trudite da pronađete plovilo za kapetana kad on još nije završio sa formiranjem brojnog stanja porodice.
Taman će rešiti šta mu treba kad će se povećati brojno stanje pa onda opet jovo nanovo. :lula:

oblak:

--- Citat: IKA  13, 12, 2011, 21:55:17 posle podne ---Kako pojednostavljena računica.Sa takvom računicom kreće velika većina ljudi pa se iznenade kad im budžet bude probijen u prvoj trećini izgradnje.
Čak ni čelik nemože da se računa po jedinstvenoj ceni.Istina je da je lim najjednostavnije sračunati, ali se zaboravlja da flah,vinkl(l L profil) nisu iste cene kao i tabla lima.Količinu dodatnog lima osim tabli za oplatu retko ko ozbiljno izračuna.znate li da pri farbanju flahovi i ojačanja pojedu više farbe nego oplatni limovi.Uozbiljite se malo kad računate troškove materijala.
A džabe se trudite da pronađete plovilo za kapetana kad on još nije završio sa formiranjem brojnog stanja porodice.
Taman će rešiti šta mu treba kad će se povećati brojno stanje pa onda opet jovo nanovo. :lula:

--- Kraj citata ---

Kako god ja napisao, racunicu je vadio Sole. Celik u epoxi prajmeru do 7 soma za brod do 4 t. To je njegova  ponuda za projekat koji imam,  nije napamet . Nebitno, nek Kapetan  razmatra sta ce i kako ce...Meni se ti houseboat-ovi generalno dopadaju i pravim svoje racunice, ne finansiske toliko, koliko neke prakticne. Nisam siguran da mi jos uvek treba takvo plovilo s obzirom da mi Vagabundo, zasad zadovoljava potrebe.  Necu da postanem jedan od onih likova koji prave 17-ti brod a prakticno nijednu  sezonu nisu bili na vodi. Brodici ipak treba da plove i mi sa njima uz , naravno i sve radosti gradnje samo da nam to ne postane opsesija umesto hobija :-)

Kapetan:

--- Citat: IKA  13, 12, 2011, 21:55:17 posle podne ---A džabe se trudite da pronađete plovilo za kapetana kad on još nije završio sa formiranjem brojnog stanja porodice.

--- Kraj citata ---

otom potom , ako da Bog pravicemo jos dece i jos brodova  :good:

nego ja nesto sa dedom pricao da dodjemo kod tebe u subotu pa kod Soleta (ako te jos zeza spon u oku :D ), sutra zovem Hogara da vidim da li i on moze,  da vidimo posto i koliko brzo moze da reaguje... stim da cu praviti malo veci razmak izmedju pontona posto necu da moram da se drzim sa ivicu kada prolazim ...motor je resen predva meseca sam uzeo HONDU 45 konja koja ce da posluzi za pocetak.....

IKA:
slažem se da Šoletov deo, predpostavljam ofarban i zastakljen ulazi u 7000e.Neslažem se da ostatak , sa pogonom može da se uklopi u preostalih 3000e.Mada ako je oprema spartanska i to bi moglo da se udene , ali je šteta dati 7000e za čelik i zastakljivanje a onda štedeti na opremi.

IKA:

--- Citat: Kapetan  14, 12, 2011, 00:11:28 pre podne ---
--- Citat: IKA  13, 12, 2011, 21:55:17 posle podne ---A džabe se trudite da pronađete plovilo za kapetana kad on još nije završio sa formiranjem brojnog stanja porodice.

--- Kraj citata ---

otom potom , ako da Bog pravicemo jos dece i jos brodova  :good:

nego ja nesto sa dedom pricao da dodjemo kod tebe u subotu pa kod Soleta (ako te jos zeza spon u oku :D ), sutra zovem Hogara da vidim da li i on moze,  da vidimo posto i koliko brzo moze da reaguje... stim da cu praviti malo veci razmak izmedju pontona posto necu da moram da se drzim sa ivicu kada prolazim ...motor je resen predva meseca sam uzeo HONDU 45 konja koja ce da posluzi za pocetak.....

--- Kraj citata ---

Ako je za tebe , vraćam se da radim sa šoletom i ja ti garantujem rok :tenk:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju