Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!

kapetan

<< < (26/29) > >>

captjerry:
e taj podseca na brod gosn milana Isakovica, koji sam pokusao da objasnim...ne mogu nigde da nadjem fotku...imam je na mom kompu kuci ali jbg...

kod Milana je pramac malo tuplji ali je u njemu rampa, koja se ne vidi kad je podignuta, zapravo predstavlja deo pramca...

cini mi se i da je malo veci brod, definitivno salon je veci a u salonu su kormilarnica sa nav. ins. i kuhinja...savrsen house boat za tu duzinu...

oblak:
Ovo je jedan lep u metalu kod nas na Savi.

STG:
To je taj o kome jerry govori!

zoki novus:
e sad jos samo da je jeftiniji od 10 000e :slow_en:

oblak:

--- Citat: zoki novus  13, 12, 2011, 20:35:21 posle podne ---e sad jos samo da je jeftiniji od 10 000e :slow_en:

--- Kraj citata ---

Taj Milanov se ne prodaje ali se takav moze napraviti za taj novac plus pogon i sva oprema....
Evo tablice specificnih tezina celika http://www.merkur.eu/fileadmin/datoteke/hrv/dokumenti/Tablice_tezina.pdf  pa nije problem izracunati koliko kg celika je potrebno. Onda sve to puta otprilike 80 €/centi i to je materijal....a ruke. Za brod do 4 Tone materijal ne bi trebao da predje 3500 €. Atestiran varioc 5 € radni sat. Ako je projekat jednostavniji utoliko je manji problem raditi pa ce i rok izrade biti kraci. Ja sam ko Soleta racunao nesto ovako slicno da ne predje 7000€ ruke i materijal (4mm korito i palube , 3mm nadgradnja) za dimenziju broda 8,5x3m. Korito je trebalo imati blagi V .

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju