Nautika opšta... > Galerija - Gallery

Tamo gde sam naučio da plivam

<< < (4/6) > >>

Željoni:
Hidro centrala Perućac građena je davnih 60-ih. Možda neznate ovaj objekat pripada Srbiji dok H.C. u Zvorniku pripada pola Srbiji a pola BiH-a. Naime sam objekat ulazi u dubinu brda koja ga drže sa naše strane 170m a sa BiH 360m a ta površina je otkupljena od BiH. Sama brana je građena od armiranog betona. Kada bi je gledali u preseku videli bi da je to trouglasta kutija koja zadržava tu veliku količinu vode upravo težinom odnosno pritiskom te iste vode. Širina samog jezera neposredno ispred brene je 2km dubina oko 90m. Još jedna zanimljivost ; sastavi vode iz jezera i male rečice Vrelo ili rečice Godina uopšte nije ista. Perućac se nalazi na nižoj nadmorskoj visini od Bajine Bašte iako je B.Bašta nizvodno 13km.

Željoni:
Mir tišina ...

Željoni:
Ulaz u Bajinu Baštu, kućicu su podigli članovi proslavljenog kajakaškog kluba. Dešavalo se da je Drina odnese , nezna se ko je tvrdoglaviji.

Outboard Master:
slike su mnogo lepe, dali neko moze da mi kaze dali ima na peruccu auto camp? ili gde se spustaju camci posto bi navratili na to prelepo jezero bar na 2 dana. zna li neko vise informacija ??

Željoni:
Da u samom Perućcu ima auto kamp a postoji i rampa za spuštanje čamaca na jezeru nedaleko od brane. Auto kamp je pored ove male rečice gde su oni lepi vodopadi.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju