E, ovako treba... > Restauracije
PASARA-REPARACIJA,NADOGRADNJA,PRODUZAVANJE..
Zoran:
Prijatelju moj.
Kako me je nerviralo punjenje bunara na jedrilici vodom,
pri malo vecem gasu.Kovitlac se pravi a voda samo uleče.Šta
sve nisam probao dok na kraju nisam kupio unutrašnju gumu
od japaner građevinskih kolica.Naduvas je ustima,uopste ne
treba da bude nesto tvrdo.Navuces na nogu od motora,do
drzaca motora,sa jedne strane,a sa druge malo vislje (prema
krmi).Namestis motor na mesto i medju prostor popunis sa
gumom,lagano je gurajuci,da se ne probusi.
Iznenadjujuče kako je to dobro funkcionisalo.Svi su mi se
čudili što nosim pribor za krpljenje guma sa sobom.Kad naleti
grana ne oprašta.Pošto vidim da si ozbiljan i vučeš pivo samo
što počneš da piješ več češ zakrpiti gumu.
PS.Nosio sam se mišlju da idem kod vulkanizera da mi promeni
mesto ventila,ali me je mtzelo.Jedino sam imao još jednu u
rezervi.
Ako sam malo pomogao drago mi je.
taurus021:
Drago mi je Darkobp sto realno razmisljas,ta stvar je i mene strasno mucila prilikom ugradnje ,,sibera,,ali kako rekoh to je fabricki ,,siber,,izvadjen iz krova Citroena koji oko sebe ima sa unutrasnje strane kadicu za skupljanje vode koja prodje pored sibera celom duzinom.Ako bih ga okreno cetiri odvoda sa unutrasnje strane od kojih se prva dva nalaze na smom pocetku a zbog nagiba krova prema napred istice sva voda iz te kadice,iste sam spojio gumenim crevima i probusio rupu sa strane radi odvoda,da sam sve to okrenuo voda bi se zadrzavala u kadici posto druga dva se nalaze na 2\3 od prednjeg dela.
1 gumeno crevo crvena linija
2 T sastav za creva roza linija
Sva ova gumena creva kao i T razvodnik sam ugradio posle u toku pauze izmedju dve plovidbe,ali upravu si skroz to bi bila prava stvar ali stacu to je tako,moracu da smislim kako da namestim da se otvara jedan prednji prozor,ako imas ideju javi mi,HVALA. :telephone:
namcor:
svaka čast majstorski odrađeno preko trnja do ruža u pravom smislu te reči, većina nas je platila danak neskustvu prilikom kupvine plovila ali takodje zahvaljujući ovom sajtu iznetim iskustvima članova foruma mnogo može da se nauči
taurus021:
Zorane, hvala puno. To je stvar koja me je jako nervirala a nisam imao ni resenje ni ideje za nju.
Da Borker u pravu si, mozda smo mogli kupiti veci,ali kao sto smo rekli ljubav je ljubav, atvrdoglavost je najgora stvar...Nadam se da cemo kod sledeceg znati u sta se upustamo, jer bez obzira na trnje, kako rece Gvin Meri, bilo je to dugo toplo i jako lepo leto... :heat: :party:
Darkobp:
Posla i mana oko brodića će uvek biti samo što ćeš vremenom sve više uzivati u svojim majstorijama,bitno je biti na vodi i da si ti napokon zaplovio :good:
U "komšiluku" smo pa sa lepšim vremenom valjda ćemo i pivu podeliti negde na Dunavu :drinks:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju