E, ovako treba... > Restauracije
PASARA-REPARACIJA,NADOGRADNJA,PRODUZAVANJE..
taurus021:
Sta reci, ponovo u radnju po jos 20kg poliestera, staklenu vunu necu ni da spominjem vise, prajmera, farbe,kita,smirgle (opet sam je kupio u ogromnoj kolicini)...Prodavci da umru od srece..Trideset narednih dana lepljenje po speru, da smo se svako vece morali kupati u acetonu.Sitnih popravka po kabini i unutar nje,bilo je gomila.Zadnji deo palube sam otvorio sa brusilicom, ojacao je sa dascicama i kompletno unutrasnjost premazao sa dva sloja poliestera. NA svez poliester naneo sam zelkot bele boje koji mi je nabavio prijatelj 20kg po ceni od 100 evra. Tako sam uradio i unutrasnjost kabine.Palubu sam ponovo zatvorio i ojacao jednim slojem poliestera i zelkota.Tako sam uradio i sve boksove (prednje i zadnje).
Mogu samo da vam kazem ludilo smirglanja je trajalo vise od 14 dana. Ceo godisnji je otisao na to.I nije mi zao..
Doslo je i vreme da se sve to prefarba.Odlucio sam da i korito presmirglamo (blago) sa tristotkom, i sve zajedno prefarbam da bi sve bilo kompaktno. Gornji deo sam presao sa prajmerom koji smo isto presmirglali i pripremili za kvalitetno nanosenje boje.
Velika akcija je krenula...dan D je dosao...Pomolili smo se i poceo sam...
rade:
Ludilo al pozitivno.
taurus021:
Osecaj je bio fantastican.Bili smo zadovoljni i radovali se kao deca.Znali smo da nas jos dosta posla ceka,kao i jos dosta novca da se ulozi.Na najlon pijaci kupili smo novi keder za opsivanje oko camca,foliju za zatamnjivanje stakla i raznih sitnica koje su nam bile potrebne za zavrsetak. U veterniku, za koju smo se raspitali, pronasli smo firmu koja prodaje pleksiglas za zatvaranje prozora na camcu. Olucili smo da ne stavljamo ih u keder vec sa silikonom i prohromskim srafovima pricvrstimo za camac. Pleksiglas smo sekli ubodnom testerom za aluminijum (najsitnijom). U prodavnici za opremu za camce kupili smo dosta opreme- kopce za tendu,rukohvate,zadnje merdevine i jos dosta toga.Para nesmem ni da kazem koliko sam dao,(mada mislim da svi ovde znate koliko to kosta) :suicide:, u gvozdjari smo kupili tankozidne cevi od kojih sam napravio, uz pomoc zetonje, drzac za tendu. Zelim i da pohvalim i suprugu koja je kupila platno za tendu i istu sasila uz pomoc prijatelja sama.
Imali smo pomoc od strane zetonje i sestre kao i moje majke u pripremama hrane dok smo mi radili. :friends: :drinks: :good:
taurus021:
Evo prve plovide.... :dance1: :yahoo: :good: :party: :party: :party
ПЕЦОВ:
stvarno fantasticno uradjeno.svaka pohvala
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju