Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Uvoz jedrilice

<< < (3/3)

Kapetan:
arso zaviri u male oglase, ako si kupac imas idelanu varijantu bas ti napisah u oglasu

kuzco:
Zdravo ljudi. Vec neko vreme razmisljam da kupim nekog lasera u inostranstvu, jer tamo ima jako povoljnih polovnih, starijih lasera. Medjutim, pojma nemam kako da to donesem u Srbiju. Evo ovde ima nekih primera za Holandiju, ali opet mi ni tu nista nije jasno sto citam. Ko ne zna sta je laser, on ovako izgleda: https://en.wikipedia.org/wiki/Laser_(dinghy) . To je jednosed, znaci nije velika jedrilica, duzine 4.2 metra.

Da li moze neko da mi objasni ukratko kako da doteram neku jedrilicu iz inostranstva. Recimo da sam je nasao za 500 evra na nekom sajtu, neka je holandski sajt. Koliko bi me otprilike kostala spedicija, kako se dogovaram sa njima, sta radim, koliko traje, da li dodatno placam i carinu, koliko? Bas nista ne znam, znam samo da spedicije mogu to da doteraju, nista drugo.

Hvala unapred na odgovorima!

sljaker:
Zao mi je sto ne mogu konkretno da ti odgovorim samo mogu jedan mali savet da ti dam kao uvoznik nekuh drugih stvari.
Sve sto uvozis a male je vrednosti iznenadice te koliko je sve ostalo skupo, tj kao da uvozis i mnogo skuplju stvar. Npr spediter ti uzima isto i za 100 evra za papire kao i za uvoz od 10.000 evra. Itd, itd ....

Zoran T:
Mislim da ti za laser ne trebaju nikakvi papiri spedicije itd jer ne podleze registraciji...sportska jedrilica sa pogonom samo na jedra...kao kanu ili kajak ili skif...tebi fali-treba samo organizacija transporta pa kako se snadjes...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju