E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Vetrogenerator za djabe-skoro
todicvidak:
Ne bi trebalo,vojnik to mota a prosecno se ostvaruje rad rukama koji je ekvivalentan snazi od oko 120W.Ovi generatori daju oko 50W.Jedan moj prijatelj je direktno stavio vodeno kolo u recni tok i puni akumulator od 75Ah ,skoro prazan,za jedan dan.
Kapetan:
sa redukcijom obrtaja ili ne ?
zorter:
Sa velikom redukcijom kapetane, i to na multipliciranje. Rukom okreces 50 obrtaja a generator se okrece 1000 obrtaja. Ali zato je potrebna velika snaga pri pokretanju, a posle se lagano vrti uz inerciju.
Ja sam isti koristim kao motor/reduktor za rotator za antenu (prvo za radio stanicu), a sada za TV antenu.
ПЕЦОВ:
ovo deluje kao sasvim gotivna sprava,tj sve je upakovano i ne zahteva preterano budzenje.gde bi,na kom otpadu,moglo da se potrazi?video sam gore u oglasima 100e.dal ima eventualno u rakovici ili ...??jako sam zainteresovan
todicvidak:
Pecov ovu sliku sam skinuo sa ovog sajta radista .Za ovo konkretno covek trazi 35 e. Kapetane ovo sto zorter kaze je u pravu samo sto je ta multiplikacija ugradjena u samo kuciste, prakticno sve je gotova stvar.
Evo jos jedne ideje koju sam video u Senegalu na njihovoj reci.Na krmenoj ogradi je cvrsto zasrafljen generator a pozadi niz recnu struju preko rigidne sajla je pusteno nesto sto lici na veliku elisu od vanbrodskog i to se sve nalazi na dva plovka a ispod vode. Oni time snabdevaju strujom kuce na vodi u kojima zive.Kazu da su to dobili preko nekog programa UN.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju