E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Vetrogenerator za djabe-skoro

<< < (3/6) > >>

Kapetan:
jel imas sliku tog senegalskog sistema ?

ПЕЦОВ:
izvinjavam se,gledao sam pogresan artikal.uz jedno kolo i odredjen prenos,deluje mi da je ovo najjednostavniji nacin zadobijanje el. energije.verujem da je zbog brzine toka save(beograd)npr. prihvatljivije koristiti vetar nego vodu,ali za neke brze reke sto da ne.e sad,zanima me dal pored generatora treba imati joj neki ispravljac,ili regulator staznamcega za punjenje 1 akumulatora od 100ah?

zorter:
Peco, ne treba ti ispravljac. Taj generator proizvodi jednosmerni napon ali ti treba stabilizator napona ili limitator, posto napon zavisi od brzine okretanja generatora. Mora da se limitira napon na max 14V a da ispod 12V se iskljuci.Jedino tako mozes puniti akumulator mada mislim da akumulator od 100Ah mozes samo odrzavati, ne i puniti kad se isprazni. Pozzzz

todicvidak:
 Kep nemam slike sa senegal river ali sam ti nasao nesto sto je jako slicno ako ne i isto sto sam tamo video. slicica je mala a na njoj je generator , sajla, vodeni propeler ali i vazdusna elisa jer je sistem univerzalan . naglavljivanjem vodene ili vazdusne elise na isti generator.Geta je u generatoru a ovaj vojni je stvarno dj.Inace ovaj fabricki sistem sa slike kosta oko 1200 dolara.Vredi se malo ali stvarno malo pomuciti.

todicvidak:
 A da Zorteru mislim da onaj vojni generator ima limitator i da ne da struji vecoj od 13v da prodje.Za manju verovatno je dovoljno ugraditi jednosmernu diodu da ne da da se akumulator prazni u generator .Ali ti to verovatno bolje znas.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju