Ribolov > Ribolovačka Čarda - Mesto za kafanske priče
Ribolov iz Čamca - Zakon ne brani - Korisnik voda - BRANI !?
mossi:
LSI, hvala. :good:
Zakone imamo, sad nam trebaju pravilnici korisnika voda.
Da vidimo, šta i kako i da li uopšte brane.
Idem da probam da to iskopan na njihovom sajtu.
Ujedno ako neko do toga dodje ranije, neka ostavi link ili fajl.
Tražim JP Srbija Šume, (Livade i panjevi)
:diablo:
mossi:
Od 2002. postoje Vojvodina Šume.
SPISAK VAŽEĆIH OPŠTIH AKATA JP «VOJVODINAŠUME»
-ažurirano na dan 30.04.2009.god.-
Pravilnik o ribočuvarskoj službi .............................................. 21.07.2003. godine
I ja ne vidim nijedan drugi akt kojim bi se posebno regulisao način rekreativnog ribolova.
Što bi reklo, izgleda da ga ni nemaju!
E sad oni NEKAKO brane upotrebu motora za čamce kao i upotrebu sonara u Monoštorskom ritu.
Na osnovu čega? Interni sastanak tj odluka Šumskog Gazdinstva SOMBOR?
Koliko je ona u skladu sa Zakonom?
....................................................................
Šumsko gazdinstvo “Sombor” ima 4 šumske uprave i to:
•"Bački Monoštor”,
•“Apatin”,
•“Subotica” i
•“Odžaci"
.......................................................................
Može li svaka šumska uprava da donosi validne odluke o ograničenjima rekreativnog ribolova?
mossi:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Olimpe ti si u bunaru!
Ostavi štapove kući!
Ne umem ti pomoći.
Po Zakonu bi trebao da kupiš dnevnu dozvolu.. ha ha
Kako, gde?
Smešno! I naravno Žalosno!
Ribolovni turizam.. :nono:
Što bi rekao onaj naš iz Apatina - Pecaj slobodno, ovde i onako niko ništa ne radi!
:drinks:
LSI:
--- Citat: olimp 12, 02, 2010, 12:38:20 posle podne ---Vidim da vas je većina čitala vaše pravilnike i zakone, koji su meni nedostupni pa bih vas pitao.
Kada uplovim u riječne vode koje su na teritoriju Srbije (bilo Sava ili Dunav), šta ja ,kao stranac ,moram napraviti da bih slobodno i na zakonit način pecao ribu, bilo iz plovila ili sa obale? :drinks:
--- Kraj citata ---
Olimpe, kako sam ja shvatio zakon, i strana lica imaju pravo da kupe dozvolu i da pecaju u našim vodama. Potrebno je da pri ulasku u naše vode odu do najbližeg korisnika ribolovnog područja i da kupi dozvolu za jedan ili više (najviše do 7) dana.
Ako pronadjem negde detalje, javiću naknadno.
Imajući u vidu sve ovo što se kod nas dešava i kako će nas ponovo šišati kao ovce, možda ćemo zaista morati u ilegalu (da se sakrijemo gde nas niko ne vidi), pa ako nas ne otkriju - dobro, a ako nas otkriju - onda kuku i lele!
Možda to možete da se primenite i vi, stranci.
Ali nemojte posle da bude: "Nama je Laza tako rekao!"
Ništa ja nisam rekao - ja samo malo razmišljam...
Drug Bojan:
ranije je bilo da je ribocuvar bio duzan da naplati ribolovcu bez dozvole dnevnu dozvolu, u koliko ovaj nema cime da je plati (onda je ribolovac postaje ribokradica) i protiv njega se sacinjava zapisnik o prekrsaju i oduzimanju opreme. (cini mi se da je dnevna dozvola bila oko 500 din)
e sad... kako je to po novom zakonu zaista ne znam, mada je vrlo moguce da nista nisu menjali.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju