Ribolov > Ribolovačka Čarda - Mesto za kafanske priče

Ribolov iz Čamca - Zakon ne brani - Korisnik voda - BRANI !?

<< < (22/33) > >>

LSI:
Kapetane, Mossi,

Dozvolite da vas obojicu malo korigujem.
Pisao sam o tome ko  i koliko zaradjuje na dozvolama - pogledajte u temi Dozvole za 2010 (evo linka:
http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=2411.msg35416#msg35416).

Najkraće, od svake prodate "republičke dozvole" (godišnje, dnevne, višednevne) korisnik plaća ministarstvu 10%. A svih 100% prihoda od lokalnih dozvola ostaje korisniku.

Dakle, u ovom trenutku znam da je "republička" dozvola 4.600 RSD.
Još nisam dobio informaciju koliko će koštati dnevne, višednevne i "lokalne" dozvole.

Ono što ja očekujem, korisnici ribolovnog područja će verovatno dati po jednoj ceni lokalnu dozvolu, a po drugoj ako hoćemo da pecamo kod njih, pa još iz čamca. Verujem da će ta dozvola biti skuplja, obzirom da nam oni to izuzetno dozvoljavaju, obzirom da im je to pravo dao cenjeni gospodin ministar.

Kako je korisnicima dato diskreciono pravo da odredjuju na kojoj vodi će šta dozvoliti, a šta ne, možemo samo da se nadamo da će uredbom o kategorizaciji voda biti postavljeni nekakvi limiti preko kojih korisnici neće moći da idu sa cenama (neće valjda ni ministarstvo njima dati da se oni obogate, a da od tog novca ministarstvo ne dobije ništa!

mossi:
Znači, udaranje čežnje (zabrana), a zatim si srećan ako možeš da "dokupiš" dozvolu za pecanje iz čamca!
Što bi reko bosanac, kad skine tesne cipele, auuu koji osjećaj! Milina!

Znači nema brige, samo keš i sve može!

Uff, a ja se već uplašio!
 :good:

:drinks:

Radojković:
Poslata poruka danas.. Da nas ima sto vise.

VMilos:
Pozdrav drugari  :dance: Citam ove vase postove i u potpunosti se slazem sa  Dule-tom:
--- Citat: Dule  19, 02, 2010, 22:44:08 posle podne ---Ljudi sprečili seču platana a mi ne možemo da sprečimo jedan sraman paragraf. Gde su ribolovci?
--- Kraj citata ---
A posto pripadam i imaocima plovila ( ne bas nesto ekstravagantnim, ali ipak mojim) a i ribolovcima, pade mi na pamet ideja da se lepo svi mi organizujemo i okupimo i da javno iznesemo svoje protivljenje po pitanju zabrane rekreativnog pecanja iz camaca i plovila. Cene dozovla za pecanje su cca=5000 din + Registracija plovila + porez na luksuz + moze pecanje iz camca ali uz doplatu + sta jos niste skinuli gace ?!?!?!
Svesni smo toga da nam ribokradice i vecina ribocuvara opustosise vode, ali to nije vazno. Svi cute. A sto cute? U cemu je problem da se napravi jedna lepa i velika peticija i da se posalje Dulicu. Da se istog dana posalje i na adresu Beogradske Hronike, B-92, Studija B pa da se vidi sta ce da se desava uz napomenu da ce se izaci sa plovilima i blokirati plovni put kod (mesto blokade) pa da vidimo ko i zasto uzima po tri puta novac za manje vise istu stvar.

Toliko od mene, ajd sad vi... Ili cemo jednostavno da po obicaju spustimo glavu, skinemo gace pa nek izvole ????!!!!????

Radojković:
Sve to ne vredi bez malo sire akcije...Znaci po rib. drustvima,udruzenjima stampati plakate lepiti  i obavestititi  ljude sta im se sprema mnogi ne znaju nisu svi na internetu,ljudi se ne krecu jos nije sezona  .Dok se mi organizujemo dodje leto evo stize i vreme registracije,dozvole..Ja kupio dozvolu a ne znam ni da li cu moci i gde da pecam a kosta me 5000din,registracija + porez za krs od motora i camca 20000din a to sve  samo da bih se vozio po Dunavu???Imao sam ideju da more zamenim sa Dunavom i Tamisom a ono bice skuplje i gotovo nemoguce poplacati sve  sa ovim nasim jadnim platama.  :wild:   :suicide:
pre 3 godine sve me je kostalo 5-6000din  a sada...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju