Ribolov > Ribolovačka Čarda - Mesto za kafanske priče
Ribolov iz Čamca - Zakon ne brani - Korisnik voda - BRANI !?
deda:
Sta god pisalo u tim njihovim zakonima jedva cekam vreme da zabacim udicu!!Prva prilika i ja sam na Beljarici i zabacujem i cekam ko ce da stegne (izvinjavam se svima unapred) muda i kaze mi da je pecanje iz camca zabranjeno!Uz rovce i kukuruz odsada nosimo i prangije pa kom obojci kom opanci!! :aikido: :diablo:
mossi:
Ja znam da sam ja danas jako nesrećan.
Trudio sam se iz petnih žila da pobegnem od televizije, dnevnika i ostalih emisija dobrih za stres i slom živaca.
Da pobegnem na Dunav, a meni Dunav nije u dvorištu. Sombor ipak nije na Dunavu.
Opremio sam se dobro i ni malo jeftino, a sve iz razloga: da provodim vreme i pecam iz čamca.
Čak je i spavanje u čamcu bilo na drugom mestu, prioritet je bilo i ostalo pecanje.
Koji motivi su bili za ovako glup Zakon i pravilnik?
Ova Vlada ništa ne radi slučajno, čak i kada to radi loše.
ZAŠTO, ŠTA JE SKRIVENI MOTIV?
Ko će opt imati koristi od svega ovoga i KAD će sve to da prestane?
A odgovarati neče niko.
:nono:
SRAMOTA!
:wild: :wild: :wild:
Kapetan:
mossi , ako sam sve dobro "ukopcao" ovo je razlog...
1 moras da kupis dozvolu za pecanje 45000
2 ako hoces da pecas iz camca moras da dokupis jod dve dozvole, jedna je od korisnika voda za pecanjae a druga za pecanje iz camca (mozda ce biti jedan koja ce sadrzati dve taxe pecanje + camac)... od cega lova sigurno vecinski ide korisniku voda ali jedan deo ide i drzavi...
znaci drzava prvo proda tebi dozvolu (zaradila je) onda proda vodenu povrsinu (opet je zaradila) , onda korisnik voda proda tebi dozvolu za pecanje od koje deo ide drzavi (i po treci put zaradjuje na tebi)...
quod erat demonstrandum - sto je i trebalo dokazati...
nadam se da ti je sada jasnija cela prica...
mossi:
Izvini Kapetane ali nije mi jasno:
Dozvola za REKREATIVNI RIBOLOV - 4600RSD + klupska članarina = 5000RSD
I koje su te još dve?
Plaćam registraciju plovila s obaveznim osiguranjem.
Plaćam porez na luksuz.
Treba da platim doplatnu za GORNJE PODUNAVLJE - plaćaju je svi koji žele da pecaju.
DOPLATNA ZA PECANJE IZ ČAMCA? - Tu još nisam skontao.. :nono: Koliko RSD?
Ja nisam RIBAR, nego REKREATIVNI ribolovac!
Kapetan:
kad si sve to platio ... krenes na djerdap ... a tamo korisnik voda (mislm da je nacionalni park djerdap) ceka sa fiskalnim racunom
1 pecanje sa obale 2000 dinara
2 pecanje sa obale i sa camca (obejdinjena dozvola) 2500 dinara...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju